1. HABERLER

  2. PSİKO-MAGAZİN

  3. Berk Hakman Rolüm İçin Şizofreni Kitapları Okudum

Berk Hakman Rolüm İçin Şizofreni Kitapları Okudum

'Tepenin Ardı' filminde 'Zafer' isimli problemli bir karakteri canlandıran Berk Hakman, "Rolüm için şizofreniyle ilgili kitaplar okudum." dedi

A+A-
'Tepenin Ardı' filminde 'Zafer' isimli problemli bir karakteri canlandıran Berk Hakman, "Rolüm için şizofreniyle ilgili kitaplar okudum. 15-20 gün Güney'de bir yere kapandım, insanlardan uzak kalıp rolüme konsantre olmaya çalıştım" diyor

Taylan Biraderler'in 'Okul' filmiyle sinemaya 'merhaba' diyen Berk Hakman; Emin Alper'in bol ödüllü filmi 'Tepenin Ardı'ndaki oyunculuğuyla göz dolduruyor. Filmde, 'Zafer' isimli problemli bir karakteri canlandıran Hakman, Sinema dergisine rolü hakkında şunlar söyledi: 

DOĞAÇLAMA YAPTIK! 

'Tepenin Ardı'nda canlandırdığınız role nasıl hazırlandınız?

Çocukta zihinsel problemler var, o belli. Fakat bunun şiddetini konuştum yönetmenle, ağır şiddette olsaydı psikiyatrik yardım alabilirdim çünkü. Ama Emin (Alper) ondaki hastalığın daha yeni başladığını söylemişti. Bu tip hastaların da belli davranışları vardır, bunları araştırdım. Psikiyatriyle uzun zamandır ilgileniyorum. Şizofreniyle ilgili kitaplar aldım. 15-20 gün Güney'de bir yere kapandım, insanlardan uzak kalıp kendi kendime ve rolüme konsantre olmaya çalıştım. 

Peki zorlandınız mı? 

Hayır! Rolüme çalışırken her gün düzenli egzersiz yaptım. Çünkü oyunculuk matematiksel bir şey, öyle çok da metafizik bir şey değil. Ben imajinasyondan yola çıkıyorum, bir gaziyi oynayacaksanız ille gidip de bir gaziyle konuşmanıza gerek yok. O da olur, karşı değilim, binlerce teknik var. Senaryoyu okuduktan sonra nasıl yürüyen, nasıl konuşan bir tip olduğunu hayal etmeye çalıştım. Tabii Emin'e de danıştım bunları. Arada sırada doğaçlama da yaptık. Emin, dramaturjiyi bozmayacaksa denemekte sakınca görmedi. Onun dışında karanlık parçalardan oluşan bir playlist hazırladım, sürekli onu dinliyordum. Karanlık şarkılar da bana güç veriyordu. 


Bu haber toplam 8065 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.