1. HABERLER

  2. CİNSEL YAŞAM

  3. Bakın Cinselliğin Faydaları Ne?

Bakın Cinselliğin Faydaları Ne?

Fiziksel olarak cinselliğe ihtiyaç duymadığınız bir dönemdesiniz diyelim. Öylesine birliktelik ve aşk olmadan birliktelik size ters. Var sayalım cinsellikten haklı gerekçelerle ya da uygun aday bulamadığınız için uzak duruyorsunuz. Ya da libido düşüklüğü

A+A-


Kalp hastalıkları riskini azaltır/ Cinsellik, kalp atışlarınızı arttırarak damarlarınızdaki kan akışını hızlandırır. Haftada en az iki gün birlikte olan erkeklerin olmayanlara göre yüzde 45 daha az kalp hastalıklarına yakalandığı görülüyor.

Ayrıca sevişmek östrejen ve testesteron seviyelerini dengelediği için vücuda büyük fayda sağlıyor. Kırık kalpleri onarabilir mi bilinmez ama kalbin fiziksel sağlığına faydası olduğu kesin!

Uykuyu düzenler / Cinsellik sonrası salgılanan hormonlardan biri olan prolaktin ve seks sırasında salgılanan oksitosin vücudun gevşemesini sağlıyor.

Üstelik cinsellik en güçlü stres gidericilerden biri olduğu için seks sonrası vücut hem kimyasal hem de duygusal olarak rahatlıyor. Bu da daha kaliteli uyku çekmenize yol açıyor. Düzenli birlikte olan çiftlerin uyku düzenin de daha kaliteli olduğu görülüyor.

Cildinize parlaklık verir / Cinsellik teninizin parlamasına ve ışıldamasına neden oluyor. Birliktelik sırasında salgılanan DHEA adlı madde doğal bir anti-aging formülü.

Ayrıca tatmin olunmuş bir birliktelik size mutluluk hormonu salgılattığı ve stresinizi azalttığı için bu da tüm yüzünüze yansıyor. Cinsellik sonrası çevrenizden “Ne kadar iyi göründüğünüzle” ilgili aldığınız iltifatların sebebi işte tam da bu.

Adet sancılarını azaltır / Düzenli cinsellik hayatı olan kadınların daha az adet sancısı çektiği de kanıtlandı.


Birliktelikte salgılanan hormonların ağrı merkeziyle doğrudan bağlantısı olduğu düşünülüyor. Bu da düzenli cinsellik hayatı olan kişilerin ağrıya daha dayanıklı olduğunu ve daha az ağrı hissettiklerini gösteriyor.

 

Bu haber toplam 12031 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.