1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

  3. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak NO:4-634538 Beşiktaş, İSTANBUL / Telefon: 0 [212] 381 03 02 / Faks: 0 [212] 381 03 00

A+A-

Bahçehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü hakkında üniversitenin resmi web sayfasında yer alan bilgilerin ayrıntıları şöyle:

Psikoloji, insan davranışlarının ve zihinsel süreçlerinin incelendiği bir bilim dalıdır. Psikoloji bölümü halen B.A derecesi ile mezun olunan bir psikoloji lisans programına sahiptir. Bu programın özellikleri şöyle özetlenebilir:

  • 4 yıllık programın temel amacı öğrencilere psikolojinin temel alanlarında çağdaş ve bilimsel bir eğitim sunmaktır.
  • Psikoloji bölümü "Sosyal psikoloji" alanında isteyen öğrencelere yandal program olanağı sağlamaktadır
  • Programın diğer amacı  psikolojinin çeşitli alanlarında orijinal araştırmaları yürütmek ve desteklemektir. Ayrıca, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumların düzenlenmesinde öğretim üyelerimiz aktif rol oynamakatdır.
  • Bölüm öğretim elemanları başlıca 4 temel uzmanlık alanını (klinik, endüstri-örgüt, gelişim ve sosyal)  temsil etmektedirler. 2009-2010'dan itibaren bünyesine bir bilişsel nöropsikoloji, bir endüstri-örgüt, bir de gelişim psikolojisi alanında uzmanlaşmış öğretim üyesi katmaya hazırlanmaktadır.
  • Deneysel psikoloji laboratuarı kurulma aşamasındadır
  • "Sosyal-örgütsel psikoloji" ve "klinik psikoloji" yüksek lisans programlarının 2011'de başlatılması planlanmaktadır.

Programımız öğrencilere davranışların biyolojik, psikolojik ve sosyal yönlerini kavratmaya yönelik zorunlu psikoloji dersleri ile ileride uzmanlaşacakları alanları belirlemelerine katkıda bulunacak seçmeli dersler sunmaktadır. Ayrıca, program, istatistik, araştırma yöntemleri ve bilgisayar kullanımı gibi destekleyici bilgileri içeren uygulamalı dersler de içermektedir.

Psikologlar, gerekli eğitimleri tamamladıktan sonra kliniklerde, okullarda, eğitim sektöründe, iş hayatında, çeşitli özel ve kamu kurum ve kuruluşlarında, özel şirket ve kuruluşların insan kaynakları, personel, eğitim ve halkla ilişkiler birimlerinde, personel seçimi, yerleştirilmesi, değerlendirilmesi, eğitimi, personel ve kamu iletişimi gibi sorumluluklarla çalışabilirler. Reklam, halkla ilişkiler, satış ve pazarlama, medya, pazar araştırmaları ve benzeri hizmet sektöründeki çeşitli alanlarda görev alabilirler. 
Psikoloji programının hazırlanmasında, öğrencilerin psikolojinin değişik uygulama alanlarında temel bilgi edinmeleri ve lisansüstü akademik dereceler için uygun adaylar haline gelmeleri hedeflenmiştir.

Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü 2009 – 2010 Katalog
Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü İletişim Bilgileri

Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü Ulaşım Bilgileri

  • - Beşiktaş kampüsü ulaşım bilgisi için bu haritayı tıklayınız.
  • - Beşiktaş kampüsündeki hangi fakültenin hangi binada yer aldığını görmek için bu haritayı tıklayınız.
  • - Bahçeşehir Üniversitesinin İstanbul'daki kampüslerinin ve yurtlarının yerlerini görmek için bu haritayı tıklayınız.

BÖLÜM 2009’DA:

  • Psikoloji normal 268,019
  • Psikoloji Burslu 330,062
  • Psikoloji %50 Burslu 311,770

Puanlarıyla öğrenci kabul etmiştir. Etiketler - Bahçeşehir üniversitesi psikoloji bölümü taban puanı, Bahçeşehir üniversitesi psikoloji bölümü puanı, Bahçeşehir üniversitesi psikoloji bölümü yüksek lisans, Bahçeşehir üniversitesi psikoloji bölümü dersleri

Bu haber toplam 32661 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum