1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

  3. Psikoloji'de Yeni Bir Yüksek Lisans Programı: Global-MINDS

Psikoloji'de Yeni Bir Yüksek Lisans Programı: Global-MINDS

Koç Üniversitesi yeni bir yüksek lisans programını hayata geçirdi. Lisansını psikoloji alanında tamamlamış öğrencilere yönelik ‘Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Ortak Diploma Programı’ başvuru kabul etmeye başladı.

A+A-

Maruf BEÇENE / Aktüel Psikoloji


"Toplumda Global Hareketlilik, Kapsayıcılık ve Çeşitlilik Psikolojisi (Global-MINDS) Avrupa Yüksek Lisans Programı" olarak adlandırılan program öğrenci kabulüne başladı. 

Global-MINDS olarak adlandırılan bir psikoloji yüksek lisans programı başlatıldı. Koç Üniversitesi yeni bir yüksek lisans programını hayata geçirdi. Lisansını psikoloji alanında tamamlamış öğrencilere yönelik ‘Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Ortak Diploma Programı’ başvuru kabul etmeye başladı. Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan program, kısaca ‘Global-MINDS’ olarak adlandırılıyor.


global-minds-001.jpg


YAPICI POLİTİKALAR ÜRETECEK BİLİM İNSANLARI İÇİN

İki yıllık tezli psikoloji yüksek lisans programı olan Global-MINDS, sosyal ve kültürel çeşitlilik, kapsayıcılık ve uluslararası hareketlilik konularında ortaya çıkan zorluklara çözüm geliştirebilecek, sosyal etki yaratabilecek ve yapıcı politikalar üretebilecek nitelikli bilim insanları ve uygulayıcılar yetiştirmeyi amaçlıyor.

Programa katılanlar, ayrıntılı teorik bilgileri öğrenmenin yanı sıra programa dahil en az iki üniversitede bir dönem geçirme zorunluluğu sayesinde kültürlerarası deneyim elde etme ve kullanma fırsatı da yakalıyor. Başarıyla tamamlayan öğrenciler, programa dahil kurumlar tarafından verilen ortak ya da çoklu diplomanın sahibi oluyor.

‘Erasmus+’ kapsamında 2.6 milyon Euro hibe alan, Türkiye’den sadece Koç Üniversitesi’nin dâhil olduğu programın ortakları arasında, Portekiz’den ISCTE Lisbon Üniversite Enstitüsü, Norveç’ten Oslo Üniversitesi, Polonya’dan SWPS Sosyal ve Beşeri Bilimler Üniversitesi, İrlanda’dan Limerick Üniversitesi bulunuyor.

Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Global-MINDS Programı’yla dünyada sayılı kurumun hak kazandığı Erasmus Mundus (EMJMD) fonuyla desteklenen programlardan birine sahip oldu.

Daha fazla bilgi için Global-MINDS programı websitesini ziyaret edebilirsiniz: http://global-minds.eu/

Global-MINDS’ın Yapısı

Global-MINDS, Toplumsal Global Hareketlilik, Kapsayıcılık ve Çeşitlilik Psikolojisi alanlarında bilimsel bilgi ve pratik yetenekler konusunda, yüksek kaliteli uluslararası bir eğitim vermeyi amaçlar.


global-minds.jpg


Yüksek Lisans dersleri öğrencilere sosyal konularla ilgili ayrıntılı teorik bilgi edinme fırsatının yanında, en az iki Partner Üniversite sayesinde birinci elden kültürlerarası deneyim elde etme ve elde ettiği teorik bilgiyi bu deneyimlerde kullanma fırsatı da sunar. 

Program Avrupa’nın sosyal ve kültürel çeşitlilik, kapsama ve uluslararası hareketlilik konularında ortaya çıkan toplumsal zorluklara çözüm formüle etmeye ve oluşturmaya yetecek kabiliyette kalifiye mezun öğrenci ihtiyacına bir cevap niteliği taşımaktadır.

Global-MINDS mezunlarının iş imkânlarını genel Sosyal Psikoloji alanı mezunlarına göre gözle görülür biçimde arttırması hedeflenmektedir.

Ayrıntılı Sunum İçin TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 10267 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.