1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Anne Baba Olmayı Bir Meslek Olarak Düşünmek Gerekir

Anne Baba Olmayı Bir Meslek Olarak Düşünmek Gerekir

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü Psikolojik Danışmanı ve Rehber Uzmanı Nevzat Özer, Anne ve Baba Olmayı Bir Meslek Olarak Düşünmek Gerektiğini Söyledi.

A+A-

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü Psikolojik Danışmanı ve Rehber Uzmanı Nevzat Özer, anne ve baba olmayı bir meslek olarak düşünmek gerektiğini söyledi.

Yozgat'ın Aydıncık ilçesi Şehit Mustafa Üngör Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Nevzat Özer, "21.Yüzyılda Anne ve Baba Olmak" konulu konferans verdi.

Bir çocuğu eğitme ve yetiştirmenin, geleceğin annesini ve babasını eğitmek ve yetiştirmek anlamına geldiğini belirten Özer, "Çocuk eğitimi işimizden, aşımızdan, özel yaşantımızdan daha önce gelmeli. Anne ve baba olmak her zaman zor olmuştur. Günümüzde ise anne ve baba olmak daha da zorlaştı. İletişim çağında herkesin, her bilgiye kolayca ulaşma olanağı var. Bundan dolayı korumamız gereken gençliğimiz ve yetişen çocuklarımız var." dedi.

21.yüzyılda ebeveyn olmanın daha dikkatli ve daha çok özveri gerektirdiğine dikkat çeken Özer, "Anne ve baba olmayı aslında bir meslek olarak düşünmemiz gerekiyor. Elimizdeki hedef kitle, çağımızda çok çeşitli olumsuzluğa şahit olan ve dramlarla iç içe yaşayan bir nesil. Çocuk ve genç yetiştirmek, eskiye oranla daha zor ve daha çok çaba gerektiriyor." diye konuştu.

Annelik ve babalığın; çocuğun cebine harçlık koymak, karnını doyurmak ve yatacak bir yer sağlamakla olmadığını ifade eden Özer, "Anne baba olmanın beraberinde sorumluluk duygusunu da üzerimize verdiğini unutmamalıyız. Çocuğumuzun her türlü sıkıntı ve sorunları ile yakından ilgilenmeliyiz. Anne ve babaların yanlış tutumu çocuğuna yönelik yüksek beklenti içine girmesi ümitsiz konuşması öğrenciyi başkasıyla kıyaslaması sınavı bir ölüm-kalım meselesi haline getirmesi öğrenciyi olumsuz yönde etkileyecektir. Ebeveyn soğukkanlı olmalı ve çocuğuna destek vermelidir. Sınav kaygısı yaşayan öğrenci huzursuz ve gergin olduğu için bir türlü motive olamaz ve ders çalışmaya odaklanamaz. Bu tür öğrencilerin rehberlik servisinden destek alması faydalı olacaktır." diye konuştu.

Arkadaş çevresinin de çocuk üzerinde etkileri olduğuna değinen Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "ÖSS havasından uzak olan arkadaş grubunun tesiriyle öğrencinin çalışma performansında ciddi bir düşüş gerçekleşir. Bu tür arkadaşlar çalışan bir öğrenci için adeta fren gibidir. Verimsiz ders çalışma, öğrenci sistemli ve sonuca yönelik olmadıktan sonra saatlerce ders çalışsa dahi istediği verimi alamaz. Verim alamayınca da bir süre sonra psikolojik anlamda yorulacak ve motivasyonunu kaybedecektir."

"21. Yüzyılda Anne ve Baba Olmak" ve günümüzde iyi bir anne ve baba olmanın yollarını ve herkesin rahatlıkla uygulayabileceği pratik yöntemleri anlatan bir kaynak kitap yazdığını kaydeden Özer, kitabının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Akyol, Kösrelik Belediye Başkanı Dursun Kuzu, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

Bu haber toplam 5430 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.