1. YAZARLAR

  2. Tarık Muzaffer

  3. 2009 ÖSS Ek Tercih İşlemleri
Tarık Muzaffer

Tarık Muzaffer

Yazarın Tüm Yazıları >

2009 ÖSS Ek Tercih İşlemleri

A+A-

2009 ÖSS Tercih işlemleri sürecine girdik sayılır. Ekim ayının ortalarında, önceki yıllara göre daha çok yeni bölümün açıldığı ve buna bağlı olarak daha fazla öğrencinin yerleşme şansına sahip olacağı bir ek yerleştirme sürecini tamamlamış olacağız. Ajanslara ve ulusal medyaya düşen haberlere göre 5–9 Ekim tarihleri arasında ek yerleştirme tercihleri başlayacak. 2009 ÖSS ek tercih kılavuzunun da başvurularla aynı gün ya da bir iki gün önce yayımlanması bekleniyor. Tercihler 9 Ekimde sona erecek. 2009 ÖSS ek yerleştirme sonuçlarının da 4–5 ya da en geç bir hafta içinde açıklanması bekleniyor. Ek yerleştirmelerle üniversiteli olan bir adayın 15 Ekimden sonra kazandığı bölüme kaydını yapabileceğini ve derslere başlayabileceğini tahmin ediyoruz.

Ek yerleştirmelerde diploma notları okullardan istenmeyeceği için değerlendirmeler bilgisayar ortamında çok kısa bir süre içinde sonuçlanacaktır. Bu konu hakkında önümüzdeki hafta daha geniş içerikli bir bilgilendirme köşe yazısı hazırlıklarına başladık.

Sitemize ulaşan binlerce yorum sorusu var. Herkes yardım istiyor. Herkese aynı oranda ilgi göstermek zaman açısından mümkün değil. Türkiye’de sorulara yüzde 95 oranında geri dönüş sağlayarak inanılmaz bir performans sergiliyoruz. Yorum yazarken işimizi kolaylaştırmanız amacıyla lütfen alanlarınızı, puanlarınızı düzgün bir ifadeyle anlatmaya çalışın. Yazılı ifadeler net olmazsa anlaşılmayan sorulara editörlerimiz cevap veremez.

Türkçeyi düzgün kullanarak, yabancı karakterlerden arındırarak, imla kurallarına uygun mesajları yazarak sorularını gönderiniz. Büyük ihtimalle soruların bir kısmını cevaplayamayacağız. Çünkü zaman ciddi bir sorun ve aşırı yoğunluk var. En düzgün ve en anlaşılır soruları aradan seçip yanıtlamaya çalışacağız. Sizlerde en anlaşılır ifadeyle yazın. Kılavuzu inceleyerek tıkandığınız noktaları bize sorun. Ben bu puanla nerelere girebilirim gibi sorunun cevabı çok uzun olacağından bu tür soruları es geçebiliriz.

Yazıma son verirken aşağıdaki açıklamayı sizlerle paylaşma gereksinimi doğdu.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Web Sitemizin ÖSS tercih süreci konusunda ki sorularınızı yanıtlayan Editörümüz 2 günlük acil bir il dışı seyahatinden dolayı sorularınızı yanıtlayamayacaktır. Sorulan soruların yüzde 70’şi birbirine yakın ve benzer cevaplar içermektedir. 2 Günlük süre zarfında daha önceki sorulara verilen cevapları dikkatlice incelediğinizde sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz.

Bununla beraber aşağıdaki adreslerden 2009 ÖSS ile ilgili gerekli doküman ve kitapçıklara ulaşabilirsiniz. İki günlük bir ara için özür dileriz. Editörlerimizin büyük bir özveri göstererek yüzde 95 sorulara yanıt verme işlemi takdir edersiniz ki yorucu ve emek isteyen bir uğraştır. Bu süre zarfında web sitemizin bağlantılarını facebook, myspace, twiter gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak bize katkı sağlayabilirsiniz. İlginiz için teşekkür eder gönlünüzden geçen yerleri kazanmanız dileği ile…

Bağlantılar

2009 ÖSS EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR

2009 ÖSS Ek Tercih Kılavuzu

2009 ÖSS Ek Tercihlerine Kimler Başvurabilir?

2009 ÖSS Ek Tercihleri Nasıl Yapılacak

2009 ÖSS Ek Yerleştirme Kılavuzu

2009 ÖSS Ek Yerleştirme Tarihi

2009 ÖSS Ek Kontenjan Kılavuzu

 

Bu yazı toplam 20098 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum