1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. 13 yıllık eğitim sürecinde "Sınıf Rehberlik Programı"

13 yıllık eğitim sürecinde "Sınıf Rehberlik Programı"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Önemli bir projeyi uygulamaya koyacağız.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığınca, okul öncesinden lise son sınıfa kadar 13 yıllık eğitim süreçlerinde öğrencilere pek çok konuda yol göstermesi hedeflenen "Sınıf Rehberlik Programı" hazırlanarak görüşe açıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibarıyla öğrencilerimize çok yönlü destek sağlayacak önemli bir projeyi uygulamaya koyacağız" mesajını verdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca, okul öncesinden lise son sınıfa kadar 13 yıllık eğitim süreçlerinde öğrencilere pek çok konuda yol göstermesi hedeflenen "Sınıf Rehberlik Programı" hazırlanarak görüşe açıldı.
Programda ana konular "akademik gelişim", "kariyer gelişimi" ve "sosyal duygusal gelişim alanı" olmak üzere 3 grupta toplandı.

BAKAN ZİYA SELÇUK: ÖNEMLİ BİR PROJEYİ UYGULAMAYA KOYACAĞIZ
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibarıyla öğrencilerimize çok yönlü destek sağlayacak önemli bir projeyi uygulamaya koyacağız" açıklamasında bulundu.
Selçuk, "Öğrencilerimize sadece akademik gelişimlerinde değil bireysel gelişimleri ile ilgili kariyer süreçlerinde ve sosyal ve duygusal gelişimlerinde de destek sağlamış olacağız. Rehberlik hizmetlerimizin kapasitesi ve çeşitliliğini de artırmış olacağız" dedi.

Bu haber toplam 16418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.