1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Yıllık İzni Kullanmamak Sakıncalı!

Yıllık İzni Kullanmamak Sakıncalı!

İzin yapan ve kısa gezilere çıkan insanlar genellikle depresyon, yorgunluk ve gerginlik sorunlarından daha az yakınıyorlar.

A+A-

Kayıtlara geçen rakamlara göre, 2008'de sadece ABD’de 415 milyon tatil günü hak sahipleri tarafından kullanılmadı. Peki çalışanlar tatillerini neden kullanmıyor? İzin hakkınızı kullanmayarak ve hayatınızda kısa bir mola vermeyerek kendiniz dahil kimseye büyük bir iyilik yapmış olmuyorsunuz. Kronik stres ve işe aşırı bağlılık size daha fazla kalp krizi riski ve felç riski getiriyor. Evet tatilinizi kullanmamak, ‘gerçek yaş’ınızı sadece normal bir süreçte yaşlandırmıyor, onu hızla yukarıya çekiyor!

Yapılan araştırmalarda, yılda bir veya iki kez çıkılacak bir tatil gezisi, veya iş dışında geçirilecek zaman sayesinde ruhsal ve fiziksel olarak daha sağlıklı bir adım atmış oluyorsunuz. Bu aynı egzersiz yapmak veya sağlıklı bir beslenme düzenine uymak kadar önem taşımaktadır.

İzin yapan ve kısa gezilere çıkan insanlar genellikle depresyon, yorgunluk ve gerginlik sorunlarından daha az yakınıyorlar. Akrabalar ve çocukları ile vakit geçirmek, evlilikleri daha sağlıklı hale getiriyor. İzin dönüşü çalışanlar daha performanslı ve şevkli halde çalışıyorlar. Yakın illerdeki akrabalarınıza yapacağınız kısa bir ziyaret bile yararlı olacaktır.

Sağlığa bir bilet lütfen

Bir gezinin en önemli kuralını biliyor musunuz? İşi ve bütün endişelerinizi geride bırakın. Laptop, cep bilgisayarı ve eğer becerebiliyorsanız cep telefonunuzu yanınıza almayın.
Teknolojik gelişmeler, iş dünyasında büyük katkılarda bulunurken, bu teknolojiyi izin günlerimize taşımamız nedeniyle iş ve ev arasındaki dengeyi düzgün kuramamaya başladık.
İnsanların genellikle rahatlayıp, gerginliklerini üzerlerinden atması için 2 veya 3 gün yeterlidir. Fakat tatili daha da uzatırsanız bu sizin için ekstra fayda sağlar. 7 günlük bir tatil idealdir diyebiliriz.
Güneşli mekanlar, sizin ruhunuzu dinlendirip kısa güzel bir hazırlık yapmanız için idealdir.
İzninizi ailenizle geçirin. Fakat kalabalık bir aile iseniz, sadece eşinizle baş başa geçireceğiniz 1-2 gece de size çok yararlı olacaktır.

Elbette bu sizin izniniz ve gideceğiniz mekanı siz seçiyorsunuz. Fakat yiyecek ve özellikle alkole dikkat etmeniz gerekiyor. Aşırı alkol tüketmeniz halinde hem günleriniz yorgun geçer, hem uyku düzeniniz bozulur, hem de geriye döndüğünüzde daha da bitkin bir halde olursunuz. .

En önemli ve son maddeye geliyoruz. Ruhunuza uygun bir geziye çıkın. Size neyin iyi geleceğini, yine kendi vücudunuz söyleyecektir. Ne istediğinize iyi karar verin, eğer çok hareketli bir yaşamınız varsa daha sakin bir tatil seçebilirsiniz.

Bu haber toplam 2790 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.