1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. YGS Soruşturmasının Sonucu

YGS Soruşturmasının Sonucu

Savcılığın YGS'de şifre iddiaları konusundaki soruşturması tamamlandı. Soruşturma sonucu takipsizlik kararı verili ancak farklı kararlar da alındı.

A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı YGS sınavındaki şifre iddialarıyla ilgili soruşturmasını tamamladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma sonucunda takipsizlik kararı verdi.

Başsavcılık soruşturma sonucunda, suç unsuruna rastlanmadığı, takibi gereken bir konu olmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya gerek olmadığı kararını Ankara 7. İdare Mahkemesi'ne gönderdi.

Ayrıca Başsavcılık, ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS koordinatörü ve bazı yetkililer hakkında görevi ihmal iddiasıyla ilgili soruşturma izni istedi. YÖK izin verirse Ali Demir ve YGS koordinatörü için soruşturma açılacak.

"18 SORUDA ŞİFRE MEVCUT"

Kararda, “Başsavcılığımızca soruşturmaya konu suçlar nedeniyle takibi gerektirir herhangi bir suç unsuru bulunmadığından, olay nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. İlk 1000'e giren adayların bulundukları okul listesinde olağandışı bir husus gözlenmedi. Sistemde 1 milyon 459 bin çeşit cevap anahtarı var ve bunların hiçbiri master kitapçıkla aynı değil. Şifre yöntemi ile doğru yapılabilecek sorularda başarılı olup diğer sorularda başarısız olan hiçbir adaya rastlanmadı. 18 soruda şifre var ama kullanıldığına dair bulgu yok" denildi.

DANIŞTAY'DAN SORULAR

Danıştay, ÖSYM'den 'sınav uygulama yönergesinin hukuki niteliğini' ve 'adaya özgü soru kitapçığının hukuki niteliğini" sordu.

Bu haber toplam 2576 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.