1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. YGS Sonuçları hatalı mı?

YGS Sonuçları hatalı mı?

2010 YGS Sonuçlarında görenleri hayrete düşüren ilginç bir sonuç tablosuna rastlandı. İşte sadece Türkçe'den 22 doğru, 17 yanlış yani 18 Net ile sayısaldan 323 puan alınan tablonun ayrıntıları...

A+A-

Maruf BEÇENE'nin Özel Haberi


2010 YGS Sonuçlarında görenleri hayrete düşüren ilginç bir sonuç tablosuna rastlandı. İşte sadece Türkçe'den 22 doğru, 17 yanlış yani 18 Net ile sayısaldan 323 puanın alındığı tablonun ayrıntıları...

Aktüel Psikoloji sitesinde ÖSYM sonuçlarıyla ilgili yorumların yapıldığı bir sayfada bir ziyaretçinin  T.C. kimlik numarası eşliğinde yaptığı uyarı sonucu site editörleri söz konusu T.C. kimlik numarasıyla YGS sonuç sayfasından sorgu yaptı. Ortaya çıkan tablo görenleri hayrete düşürdü.

Çünkü söz konusu aday sadece Türkçe sorularını yanıtlamış. Türkçe'den 22 doğru ve 17 yanlışın puan olarak karşılığı ise şöyle:


Yukarıdaki tabloda göründüğü gibi aday sadece 22 Türkçe doğru 17 Türkçe yanlış yapmış. Bu netlere göre aday tüm puan türlerinde 300'ün üzerinde bir puan almış. Ancak daha fazla net yapan başka adayların sonuç tabloları bundan oldukça farklı. İşte başka adayların YGS netleri ve ortaya çıkan puan tablosu.


Bu aday 46 net yapmasına rağmen söz konusu adaydan daha düşük puan almış ve daha düşük başarısı sırasına yerleştirilmiş. Ayrıca 46 Net ile hiç bir puan türünde 300 puanı geçememiş.


Bu adayın ise 80 netin üzerinde bir başarısı olmasına rağmen sös konusu adaydan bazı puan türlerinde geride kaldığı görünmektedir. Ortaya çıkan bu tablo adaylarda ÖSYM nin değerlendirme sistemiyle ilgili çeşitli endişelere yol açtı. Çünkü ortaya çıkan bu tablo sistemin genel hatasının milyonlarca kişiyi etkileyebileceği kuşkusunu ön plana çıkartıyor.

Bir kaç gündür internet ortamında dolaşan bu YGS sonuç kartı zihinlerde kuşku uyandırdı. Konuyla ilgili şikayetler ÖSYM'ye ulaşınca ÖSYM Başkanından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamanın ayrıntıları şöyle:

"ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan‚ söz konusu puan kartının‚ görme özürlü bir adaya ait olduğunu ve onlara özel bir değerlendirmenin yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

Adayın sadece Türkçede değil tüm testlerde doğru ve yanlışları var. Görme özürlü adaylar‚ şekilli soruları cevaplamadıkları için‚ kafa karışıklığına neden olmasın diye Türkçe dışındaki doğru ve yanlış sayılarını vermiyoruz. Verildiğinde bu kez de kıyaslamalar yapılarak‚ onun üzerinden yanlış yorumlar yapılabiliniyor.

Bundan sonraki sınavlarda‚ puan kartlarının altına not düşmemiz en doğrusu olacaktır.

Ortada bir yanlışlık ya da kasıt bulunmuyor. Sadece eksik bilgilendirme var. Bunu da telafi edeceğiz"

Bu sayfadaki içeriği Facebooktaki arkadaşlarınızla paylaşmak için lütfen yandaki paylaş bağlantısını tıklayınız... Paylaş Kişi bu haberi facebookta paylaştı

Bu haber toplam 30941 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum