1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Yaşamları Şarkılar Kadar Keyifli Değil

Yaşamları Şarkılar Kadar Keyifli Değil

Galatasaray'ın katkılarıyla gerçekleşen Esirgemeden albümüne katılan engelliler ünlülerle düet yaptı. "Bizim gibi şanslı olmayanlar için de söyledik" diyorlar...

A+A-

Gelirinin tamamı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yuva ve rehabilitasyon merkezlerindeki engelli çocuklara bağışlanan "Esirgemeden" albümünün tanıtım gecesinde, engelli gençler ve sanatçılar birlikte sahne aldı. Geceye katılanları hem güldüren hem de gözyaşlarına boğan bu gençler, "Kendimiz için değil, bizim kadar şanslı olmayanlar için söyledik" diyor. Kimi hayranı olduğu sanatçıya doya doya sarıldığını, kimi basketbol maçına çağırdığını, kimiyse uzun uzun sohbet ettiğini anlatıyor. En büyük hayallerinden birini gerçekleştirdiklerini anlatan gençler, diğer hayallerinin ise engelleri yüzünden engellenmedikleri bir Türkiye'de yaşamak olduğunu söylüyor.

"ÇOK KİŞİ AĞLADI"
Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer, Emel Sayın, Yavuz Bingöl, Levent Yüksel, Mor ve Ötesi, Yüksek Sadakat, Sibel Can ve Olgun Şimşek engelli çocuklara destek olabilmek için engelli gençlerle birlikte hazırlanan 'Esirgemeden' adlı albümde buluştu. Önümüzdeki hafta satışa çıkacak olan albümün tanıtım konseri ise birbirinden ünlü isimlerin katıldığı görkemli bir organizasyonla, 15 Mart'ta Maslak TİM'de gerçekleşti. "Gece, hiçbir engele takılmadan akıp gitti" diyen projenin mimarlarından Galatasaray Kulübü Tekerlekli Sandalye Şube Sorumlusu Dilara Endican, "Birçok kişinin ağladığını gördüm. Kimi benim gibi gururdan, kimi daha önce bu gençleri fark etmemiş olmanın utancıyla ağladı. Ancak toplumda engellilerin de fark edilmesi ve eşit koşulların yaratılması için dikkat çekici bir gece oldu" diyor. Albümün prodüktörü Aykut Gürel ise birbirinden yetenekli gençlerin hem geceyi de hem de albüm kaydını başarıyla gerçekleştirdiğini anlatıyor. Son yıllarda yapılan en disiplinli, en başarılı projelerden birine imza attıklarını söyleyen Gürel, "Engellilerin kafamızda olduğunu anlatmakla bir yere varamıyoruz. Engellilerin fark edilmediğini şarkı, türküyle anlattık" diye konuşuyor. Nilüfer ile sahneye çıkıp hem sesi hem de yaptığı konuşmayla herkesi ağlatan görme engelli Sevda Bozbey Yılmaz 30 yaşında. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunu genç kadın, 4 kardeşten en büyüğü. İngilizce ve İspanyolca konuşan Sevda, kendisi gibi görme engelli eşiyle 3 yıl önce üniversitede tanışıp evlenmiş.

KAPILAR YÜZÜNE KAPANDI
Projeye dahil olması için teklif aldığında önce kabul etmemeyi düşünmüş ancak sesini duyurma arzusu ağır basmış. Çünkü, "Mezun olduktan sonra arkadaşlarım kariyerlerinde ilerlerken ben 2 yıl boyunca iş aradım" diyen Sevda'nın yüzüne kapanmış bütün kapılar. "CV'mi gören etkileniyor ancak engelli olduğumu öğrenince telefon operatörlüğünden başka işe layık görmüyorlar" diyen Sevda şimdi THY'de müşteri ilişkileri bölümünde görev yapıyor. En büyük hayali ise kendisi gibi engelli olan en küçük kardeşine bakmayı kabul edecek bir eğitim merkezi açmak. Yürüyemeyen, göremeyen, konuşamayan ve duyamayan 24 yaşındaki kardeşine annesinin baktığını anlatan Sevda, "Bir rehabilitasyon merkezinde kısa süre eğitim aldı ama kardeşimi taşımak bile zorlarına geldi" diyor. Nilüfer ile gece öncesinde prova yaptıklarını ve uzun uzun sohbet ettiklerini anlatan Sevda, "Şarkı söylemek benim için nefes almak gibi. Nilüfer ile müzikten bahsettik, çok keyifli vakit geçirdik.Ama acı olan o gece bittikten sonra ben yine sokağa çıktım ve bir engelli olarak şehrin güçlükleri ile yüz yüze geldim. Yaşamımız şarkı söylemek kadar keyifli değil" diye konuşuyor.

SEZEN'E SARILDIM, YUMUŞACIKTI
Down Sendromlu Nil Davla ve Tan Aytız, gecede Sezen Aksu ile sahneye çıkmış. "Ona sarıldım, öptüm, yumuşacıktı" diyen Davla en büyük hayalinin gerçek olduğunu anlatıyor. İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nın (İZEV) üyesi olan gençler, "Sezen ile sahneye çıkmak bir onurdur" diyor. Eğitim gördükleri okulun 2 ay önce kapanma tehlikesi ile yüz yüze geldiğini anlatan Tan Aytız, "Eğitim hepimizin hakkıdır. Bizi bundan mahrum etmeyin" diye ekliyor.

Nurdeniz ERKEN / Sabah Gazetesi

Bu haber toplam 3098 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.