1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMALAR

  3. Uyumsuz Evliliğin Öne Çıkan Nedenleri

Uyumsuz Evliliğin Öne Çıkan Nedenleri

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Evlilik Danışma ve Araştırma Merkezi'nin (EDAR) yaptığı araştırma, acı bir gerçeği ortaya çıkardı.

A+A-

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Evlilik Danışma ve Araştırma Merkezi'nin (EDAR) yaptığı araştırma, acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Evli çiftler arasındaki sorunların en büyük nedeni erkeğin ilgisizliği olduğu belirlendi. EDAR psikiyatri kliniğine son üç ayda tedavi amacıyla gelen 2 bin hasta içinden seçilen 34 kadın ile yapılan araştırma, "Kadınlar ne ister?" sorusuna ışık tuttu.

Erkeğin ilgisizliği

Araştırmaya katılan kadınların yaş ortalaması 33, yüzde 60'ı ise 10 yılın üzerinde evli. Yüzde 76'sı ilköğretim mezunu ve iki çocuklu olan annelerin, yaklaşık yüzde 40'ı kendilerine yöneltilen "Evliğinizde sorun var mı?' sorusuna "Evet" cevabı verdi. Çiftler arasındaki sorunların en büyük nedeninin erkeğin ilgisizliğinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre eşin dışında evliliğin kötü gitmesine neden olan en önemli faktörlerin başında ise kayınvalide, kayınpeder ve görümce geliyor.

Cinsel problemler

Kadınların yarısından fazlası evliliklerin ilk bir yılında sorunlarla karşılaştığını belirtiyor. Problemlerin 10 yılın ardından azaldığının ortaya çıktığı araştırmada eşiyle cinsel problemler yaşayanların oranı ise yüzde 70.

Türkiye genelini yansıtıyor

Araştırmayı yürüten Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri Klinik Şefi Doç. Dr. Armağan Samancı, bu rakamların Türkiye genelini yansıttığını belirterek, "Bağcılar küçük bir Türkiye. Çünkü ülkenin her yerinden göç alan bir bölge. Türkiye mozaiğini yansıtıyor. Amacımız metropollere göç eden grupların evliliklerinde problemleri ve çözümleri bulmaktı" dedi

Bu haber toplam 4147 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.