1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

  3. Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü

Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü

Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'ne bağlı olarak 2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılında öğrenci kabul edecek.

A+A-

Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'ne bağlı olarak 2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılında öğrenci kabul edecek.

Bölüm 6o öğrenciyi Psikoloji Türkçe bölümüne, 60 öğrenciyi de Psikoloji İngilizce bölümüne kabul edecek. Diğer üniversitelerden farklı olarak Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine NP İstanbul Hastanesinde uygulama olanakları sunmaktadır. Bu avantajı diğer üniversitelerin teorik ağırlıklı eğitimlerine göre daha farklı bir cazibe alanı sunmaktadır. Bölümün genel özellikleri ise şöyledir:

Öğrenim Dili: Türkçe

KLİNİK VE UYGULAMALI PSİKOLOJİ EĞİTİMİ VEREBİLEN ALT YAPI

Psikoloji Bölümü eğitimi, psikolojinin temel alanlarında teorik eleştirel bilgi birikimi ve psikolojik araştırmanın yöntem ve teknikleri konusunda bir temel oluşturmayı ve bu bilgi ve teknikleri uygulayabilmeyi hedefler. 

Bu Bölüm; Temel alt alanların bilgisinden başlayarak uygulamalı alanlara ve somut uygulamalara doğru ilerleyen psikoloji derslerini, araştırma, proje ve sosyal sorumluluk içerikli ortak dersler ve farklı bölümlerden alınabilecek seçmeli dersler ile destekleyen, geniş yelpazeli ve bütünleştirici bir eğitim programı sunmaktadır. 

Psikoloji bölümü mezunları ürettiği bilimsel bilgileri uygulamaya aktarabilen, bilgi ve tecrübesini etkin olarak paylaşabilen, ülkemizin psikoloji alanındaki akademik ve uygulama birikimine katkıda bulunan, hem akademik hem de klinik alanda başarılı çağdaş psikologlar ve akademisyenler olarak topluma hizmet sunarlar. 

Üsküdar üniversitesi tematik bir üniversite olması nedeniyle, bilimsel disiplinlere disiplinler arası bir şekilde yaklaşmayı hedeflemektedir. Bu yaklaşım önerilen programın, bölüm ve/veya fakülte içerisinde açılması düşünülen diğer programlarla işbirliği yapmasını teşvik etmektedir. Ruh sağlığına evrensel ve çok boyutlu yaklaşım bölümler arası ortak ders almayı ve seçmeli ders sunumunda çeşitliliği teşvik edici olacaktır. 

Programın dış değerlendirmelere dayalı yönleri: 

a) Türkiye’nin giderek artan boyutta batıda üretilen bilgi ve kavramların Türkiye'ye ithal ve küresel gelişmelerin Türkiye tarafından takip edilebilmesine imkân tanımak, 

b) Türkiye’nin ruh sağlığı alanında ihtiyaç ve sorunlarına cevap veren tedaviler üretmek, 

c) Bu tedavilerin uygulanmasında disiplinler-arası bir yaklaşım (nöroloji, psikoloji, psikiyatri birlikteliği ile) ve alternatif psikoloji bakış açıları da dikkate almak, 

d) Ruh sağlığı alanındaki çalışmaların ülkemizin kültürel dokusuna duyarlı olarak yapılması, 

e) Verilen eğitimin özünde profesyonel ahlak ve bireye saygının yeri.  

Psikoloji Bölümünün genel özellikleri için tıklayınız 

İngilizce Psikoloji Bölümünün özellikleri için TIKLAYINIZ 

Bu haber toplam 16596 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.