1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Türkiye'de Kaç Evde Kuran'ı Kerim Var?

Türkiye'de Kaç Evde Kuran'ı Kerim Var?

Kuran'ı Kerim Arapça'dan mı yoksa Türkçe meali mi okunuyor? Kuran'ı kadınlar mı, erkekler mi daha fazla okuyor?

A+A-

Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu (KAP) Türkiye’deki Müslümanların dindarlık ve Kuran’ı Kerim okuma anlayışıyla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptırdı.

Bu hafta sonu yapılacak olan Kuran-ı Kerim’i ve mealini güzel okuma yarışmasını da tertipleyen "Kuran’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu"nun yaptırdığı anketin "dindarlık"la ilgili bölümünü ramazan ayında yayınlamıştık.

KADIN-ERKEK, OKUR-YAZAR, ZENGİN-FAKİR SINIFLANDIRMASI

41 ilde düzenlenecek olan ve 1500'den fazla kişinin başvurduğu yarışmanın öncesinde şimdi de Türkiye'deki Kuran Kerim profilini ortaya çıkan araştırmanın çok ilginç sonuçlarını yayınlıyoruz. Anket sonuçları, cinsiyet, yaş okur yazar durumu ve sosyo ekonomik şartlara göre de ayrı ayrı sınıflandırıldı...

YÜZDE 94: EVET

Anar Araştırma şirketinin 12 il merkezinde toplamda 2224 kişi ile yüzyüze görüşerek yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, "Evinizde Kuran'ı Kerim var mı?" sorusuna "evet" diye cevap verenler yüzde 94 oranında...

Evinde Kuran'ı Kerim olanların yüzde 74'ünde ise Türkçe meali de bulunuyor. Kuran'ı Kerim'i Türkçe mealinden okuyanlar arasında en yüksek oran yüzde 92,3'le doktora-master yapanlarda. Kuran'ın arapçasından okunma oranlarında kadınlar yüzde 44,9'la erkeklerden 14,7 puan önünde...

KURAN’I HERKESİN ANLAYABİLMESİ İÇİN

Kuran'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu'nun düzenlediği "Kuran'ı Kerim'i Türkçe mealinden okuma" yarışmasını, ülkemizde her yıl düzenlenen diğer Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarından ayıran nokta ise ilk kez Kuran-ı Kerim’in mealinin de anlama uygun şekilde okunması şartının getirilmesi.

Türkiye’nin 7 bölgesinde organize edilecek olan yarışmaların il finalleri 15 Kasım’da, bölge finalleri 7 Şubat- 18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olup yarışma finali ise 30 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul’da yapılacak.

CEZAEVLERİNE KURAN-I KERİM MEALİ

Kurulduğu 2007 yılından bu yana Kuran-ı Kerim’in mealini 400 bin kişiye ulaştıran KAB Platformu'nun hedef kitlesinde kader mahkumları da yer alıyor. Platform bugüne kadar Sakarya, Midyat, Ümraniye, Kartal - Maltepe cezaevlerindeki mahkûmlara Kuran-ı Kerim meali ulaştırdı.

Bu haber toplam 2938 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.