1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tuncay GÜNEY'in Ruh Sağlığı Yerinde

Tuncay GÜNEY'in Ruh Sağlığı Yerinde

Nevzat Tarhan Tuncay Güney'in mülakat sırasındaki psikolojik durumunu yorumladı ve teşhisi koydu.

A+A-

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Güney'in ruh sağlığı bozuk bir görüntü vermediğini söyleyerek, kişilik yapısının herkesle diyalog kurabilecek, ilişkiye girebilecek şekilde olduğunu ifade etti.

Güney'in ilgi çekmek isteyen birisi olduğunu ve bu yönde anlattıklarını abartıp bazı yalanlar da katabileceğini söyleyen Tarhan, "Tuncay Güney, gerçeği ortaya dökmekten çok ilgi çekmeyi amaçlıyor. İki yüzlü ve dikkat çekmeyi meslek edinmiş biri gözüküyor. Bu tür kişiler sempatik olduğu için hiç kimsenin öğrenmediği bilgilere ulaşabilir. Ancak anlattıkları başka şekilde test edilmelidir." dedi.

Güney'in anlatımlarının ezberletilmiş bilgi şeklinde değil, yaşanmış, içselleştirilmiş göründüğünün altını çizen Tarhan, "Güney, yalan makinesine bağlansa makine yakalayamaz. Bilgiye ve kişilere ulaşma becerisi var ve bu şekilde K. Irak'a gidebilecek, anlattıklarını yapabilecek performansı var. Bütün anlattıkları doğru olmayabilir; ancak bu doğru olanları göz ardına atmak anlamına gelmiyor." diye konuştu.

Tarhan, Güney'in mülakatının bir sorgudan ziyade sohbet ortamı gibi olduğunu ve güvendiği kişiler olduğu için de çok rahat her şeyi anlattığını dile getirdi. Tarhan, Güney'in konuşmalarının tarihe düşülmek istenen vesika gibi de göründüğünü söyledi.

Bu haber toplam 3466 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.