1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. "Sürgün Edilen Ünlüler" Kitabı Çıktı!

"Sürgün Edilen Ünlüler" Kitabı Çıktı!

Erdal Sarıçam’ın ‘biyografi-araştırma dizisi’ başlığı altında hazırladığı “sürgün edilen ünlüler” geçtiğimiz günlerde kitap dostlarının beğenisine sunuldu.

A+A-

Gebze Gezgin Yayınları tarafından yayın dünyasına kazandırılan kitap 270 sayfadan oluşuyor ve büyük kalabalıklara yön vermiş, önemli kitleleri etkilemiş ünlü insanların sürgün maceralarını içeriyor. Akıcı ve kolay anlaşılabilir bir dille kaleme alınan kitapta yerli ve yabancı 41 ünlülerin fikirlerine, mücadelelerine, yaşadıkları trajedilere, eserlerinden kısa alıntılara ve sürgün öykülerine yer veriliyor. Geçtiğimiz yıl “intihar eden ünlüler” adıyla, serinin ilk kitabını hazırlayan Erdal Sarıçam, “Sürgün Edilen Ünlüler” ile farklı hayatları aralıyor ve okuyucuya kaynak olabilecek nitelikte çarpıcı bir eser ortaya koyuyor.

KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI İSE ŞÖYLE:

Bu kitap daha önce “intihar eden ünlüler” adıyla yayınlanan “ünlüler” serisinin ikinci kitabı olarak hazırlandı.

Serinin bu ikinci kitabında, tarih boyunca büyük kitlelere öncülük etmiş, inandıkları değerler uğruna hayatlarını ortaya koymuş, her türlü baskı ve işkenceyle karşı karşıya kalmış ünlü insanların çarpıcı hayat hikâyelerini bulacaksınız. Sayfalar arasında gezinirken; askerlerden, devlet adamlarından, şairlerden, politikacılardan, sinema oyuncularından, din adamlarından ve eğitimcilerden oluşan zengin içeriği ile farklı boyutlara adım atacak ve kendinizi farklı dünyalarda bulacaksınız.

Aylarca süren titiz araştırmaların sonunda kültür dünyamıza kazandırılan bu kitapta yer alan; Mehmet Akif Ersoy’dan Nazım Hikmet’e, II. Abdülhamit’ten Ayetullah Humeyni’ye, Benâzir Butto’dan Fidel Castro’ya, Şeyh Şamil’den Şivan Perver’e, Ahmet Kaya’dan Rabia Kadir’e kadar çok sayıda ünlü isim, fırtınalı ve çalkantılı hayat hikâyelerine şahit olmanız için sizi bekliyor.

Erdal Sarıçam “ünlüler” serisinin bu ikinci kitabıyla önemli bir konuya da değinmiş oluyor. Bir çeşit ceza olarak uygulanan sürgün, zaman zaman ülkeler için kara bir leke... Çoğu zaman suçsuz, masum insanların paramparça edilen kısacık hayatları… Sarıçam’ın bu kitabında; tarih boyunca büyük kalabalıklara yön vermiş ve onların düşünce liderliği yapmış çok sayıda ünlünün sürgün maceralarını ele almış olması, içtenlikle söylemek istiyorum ki, oldukça heyecan verici! Okurken, bu dünyadan kopup gidiyorsunuz adeta…

Bu haber toplam 5417 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.