1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Soğuk Hava Cildi Vuruyor!

Soğuk Hava Cildi Vuruyor!

Soğuk ve kuru hava sebebiyle ciltte oluşan kızarıklık, kuruma, çatlama ve soğuk yanıkları gibi problemlerden korunmanın yolu, cildin bağışıklık sistemini güçlendirmekten geçiyor.

A+A-

Yazın sıcak hava ve güneşle mücadele eden cilt, kış aylarında ise kapalı ortamlar, soğuk ve kuru havalar sebebiyle tehdit altında. Evde ya da ofiste sıcak bir ortamdayken, dışarı çıkıldığı anda soğuk ve kuru havanın etkisiyle oluşan kızarıklık, kuruma, çatlama ve soğuk yanıklarının, cilt yapısında bozulmaya sebep olduğunu belirten Medikal Estetik Uzmanı Dr. Enis Keskin, ciltte bu problemlerin yaşanmaması için kişinin kendi plazmasından elde edilen maddenin cilde enjekte edilmesi esasına dayanan PRP ile hızlı ve etkili tedavi sağlandığını söyledi.

Kış mevsiminin ciltte yarattığı olumsuzlukları gidermek için kullanılabilecek alternatifler arasında bulunan PRP, cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlıyor.

CİLDİNİZİ KENDİ PLAZMANIZLA CANLANDIRIN!

PRP yöntemi ile cildin; kimyasal ya da sentetik herhangi bir maddeye maruz bırakılmadan, kişinin kendi plazmasıyla canlandığını belirten Dr. Keskin, ''Kişiden aldığımız bir miktar kanın, santrifüj cihazında yüksek devirde çevrilmesi sonucu platelet denilen kan hücreleri ve GF büyüme faktörlerinden elde edilen zengin plazmayı kandan alıyoruz. Sonrasında ise cildin problemli olan kısımlarına, oldukça ince uçlu iğneler ile enjekte ediyoruz” dedi.

Deride kollajen ve elastin artışı desteklenerek 3-4 seans gibi kısa bir sürede cildin daha sağlıklı olmasını ve canlanmasını sağlıyoruz.

CİLDİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ MEZOTERAPİ İLE GÜÇLENDİRİN

Kış aylarında soğuk havanın en çok göz çevresi, dudak kenarı, yanaklar, boyun, dekolte ve el bölgesine temas etmesi sebebiyle cildin bu kısımlarının çok çabuk hassaslaştığını ve tahriş olduğunu belirten Dr. Enis Keskin'in tavsiye ettiği bir diğer tedavi ve bakım yöntemi isemezoterapi.

Keskin, soğukların etkisi ile kurumuş, çatlamış, yapısı bozulmuş ciltlere, kollajen, hücre yenileyiciler, birçok vitamin, mineral, ginko biloba ve özellikle cildin dolgunluğunu arttıran ve nem oranını dengeleyen hyalüronik asit gibi bileşenler eklenerek elde edilen maddelerin enjekte edilerek cildin bağışıklığının güçlendirilip canlandığını söyledi.

Dr. Keskin, kış aylarında da cilde taze bir görünüm kazandırmanın bir yolunun da mezoterapi olduğunu belirtiyor.

Keskin; mezoterapi yönteminin de yine çok ince uçlu iğneler ile 15-20 dakikalık seanslar halinde uygulandığını, ciltteki hassas ve problemli bölgeler onarılarak 4-6 haftada eskisinden daha canlı ve taze bir cilde sahip olunduğunu söyledi.

 

Bu haber toplam 3001 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.