1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Şizofreni Terapisi

Şizofreni Terapisi

Presjtij Yayınlarından Yeni Bir KitapŞizofreni Terapisi Genel Editör : Irvin D.YalomYayınevi : Prestij Yayınları Eylül 2008

A+A-

Klinisyenler için hazırlanmış, 'Şizofreni Terapisi', şizofreni ve tedavisi konusunda en son bulgularla ilgili geçerli bilgi ve önerileri içermektedir. "Bu kitap çok geniş kapsamlı ve duru bir dille hazırlanmış olup klinisyenler için temel bir referans niteliğindedir. Konuyla ilgili bütün klinisyenlere şiddetle tavsiye ederim."
- Theresa Sheppard Alexander, "Facing the Wolfsa yazan

"Anlaşılır ve eşsiz bir kaynak. Şizofreninin karmaşık ve gizemli doğası ve hastalığı anlamak için gerekli çoklu tanı, araştırma, teori, tedavi ve fenome-noloji perspektifleri açısından bir hediye niteliğinde."
- Sherrie W. Echols, Klinik Psikolog

"Şizofreninin insani ve kişisel yüzünü aydınlatan kitap."
- Owen M. Wolkowitz, M,D., Psikiyatri doçenti. Kaliforniya Üniversitesi Tıp Fakültesi,

Bu kitapları okumak yaptığınız işte daha iyi olmanızı sağlayacaktır. Somut önerileri klinik örneklerle birleştiriyor, böylece yalnız ne yapılması gerektiğini değil aynı zamanda neden yapılması gerektiğinin de anlaşılmasını sağlıyorlar. Bu kitaplar, psikotcrapötik ve psikiyatrik teknik üzerine klinik yazılar için açık ye anlaşılır yeni bir standart ortaya koyuyor.

Daid Spiegd,M.D., Psikiyatri ve Davranış Bilimleri Profesörü. Stanford Üniversite

Sophia Vinogradov, editör Kaliforniya Üniversitesi Psikiyatri Bölümünde öğretim üyesidir. Doktorasını ve stajyerlik eğitimini Stanford Üniversitesi psikiyatri bölümünde yapmıştır. Dr. Vinogradov Stanford Üniversitesi'ndeyken Dr. Irvin Yalom ile birlikte grup psikoterapisi üzerine derin bir eğitim almıştır. Şizofrenide bilişi inceleyen araştırmalar yapmakta ve şizofreninin yeni psikofarmakolojik tedavilerinin klinik denemeleri ile ilgilenmekledir.

Irvin D. Yalom, genel editör- Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde psikiyatri profesörlüğü yapmış olan Yalom'un Psikoterapi dizisinden çıkan; Evlilik Terapisi, Depresyon Terapisi, Cinsel Terapi, Anksiyete Terapisi, Alkolizm Terapisi, Yeme Bozuklukları Terapisi, Okulöncesi Çocuklarının Terapisi, Okul-çağı Çocuklarının Terapisi ve Ergen Terapisi'nin yanı sıra "Nietzche Ağladığında" adlı ödüllü romanın da aralannda bulunduğu çok sayıda kitabı vardı.

DİĞER BİLGİLER


Yazar

:

Irvin D. Yalom

Yayınevi

:

Prestij Yayınları

Sayfa Sayısı

:

368

ISBN

:

9756435427

Basım Tarihi

:

Eylül 2008

Bu haber toplam 6005 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.