1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Şizofren öğretmene Bakanlık sahip çıkmadı

Şizofren öğretmene Bakanlık sahip çıkmadı

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde İmam Hatip Lisesi'nde rehberlik öğretmenliği görevini sürdürürken 'şizofren' teşhisi konulan Bekir Akyol'a Bakanlık sahip çıkmadı.

A+A-

HABERALEMİ.NET - Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde İmam Hatip Lisesi’nde rehberlik öğretmenliği görevini sürdürürken “şizofren” teşhisi konulan Bekir Akyol, malulen emekli olmak istedi, 10 yılı doldurmadığı için kendisine emekli maaşı bağlanamadı. Daha sonra bağlanan özürlü maaşı ile 6 yıllık öğretmen kaderi ile başbaşa bırakıldı.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmen Akyol’un MEB tarafından yalnız başına sokağa terk edildiğini iddia etti.

Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde İmam Hatip Lisesi’nde rehberlik öğretmenliği görevini sürdürürken “şizofren” teşhisi konulan Bekir Akyol, malulen emekli olmak istedi, 10 yılı doldurmadığı için kendisine emekli maaşı bağlanmadı. Daha sonra kendisine bağlanan özürlü maaşı ile yalnız başına bırakıldı.
Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde Şefaatli İmam-Hatip Lisesi’nde psikolojik danışman ve rehber öğretmeni olarak görev yapan Bekir Akyol, psikolojik bir rahatsızlık geçirdi. Daha sonra kendisine şizofreni teşhisi konulan Akyol’a GATA’dan görev yapamaz raporu verildi. Annesi ile birlikte yaşayan ve 6 yıl öğretmenlik yapmasına karşın sefalete bırakılan Akyol’a bir süre sonra özürlü maaşı bağlandı.

“MEB, SOKAĞA MI ATTI?”

Konuyla ilgili soruları cevaplandıran Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, devlete ve çocuklara yıllarca hizmet etmiş bir öğretmenin durumunun içler acısı olduğunu söyledi. Avcı, şu görüşleri savundu:

“MEB’in ihmali ve beceriksizliği yüzünden ayrıca yeri Sosyal Güvenlik Yasası’nın kapitalist yasal düzenlemeleri nedeniyle öğretmenimiz perişan durumda. Hükümetin görevi sosyal devleti yok etmek değil, sosyal devleti daha da büyütmek olmalıdır. MEB, resmen bu öğretmeni sokağa atmış durumdadır. MEB, bu öğretmeni bu halde yalnız başına sokağa terk etmiştir”

Bu haber toplam 2890 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.