1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Şizofren genç, kardeşinin bodrumunda yaşıyor

Şizofren genç, kardeşinin bodrumunda yaşıyor

Bilecik'in Yenipazar ilçesinde ağabeyinin kömürlüğünde yaşayan şizofren gencin ihtiyaçları, vatandaşlar tarafından karşılanıyor.

A+A-

STAR İNTERNET - Alınan bilgiye göre, 1979 yılında Yenipazar ilçesine bağlı Közüre köyünde Gülen ailesinin 4. erkek çocuğu olarak dünyaya gelen Fahri Kosa, üç yaşındayken İstanbul'da oturan çocuksuz Yakup-Sadife Kosa çiftine evlatlık olarak verildi.

Pendik ilçesinde yeni ailesiyle yaşamaya başlayan Fahri Kosa, burada eğitimini tamamladı, daha sonra da askerliğini yaptı. Sadife Kosa 8 yıl önce vefat etti. Eşinin ölümünden bir yıl sonra da Yakup Kosa yaşamını yitirdi.

Anne ve babasının ölmesi üzerine ortada kalan Fahri Kosa, ikisi Bilecik'te biri de Eskişehir'de boyacılık yapan öz ağabeylerinin yanına gitmeye karar verdi.

Bilecik'e yaklaşık 6 yıl önce gelen Fahri Kosa, burada boyacılık yapan ağabeyleri Mehmet ve Emin Gülen ile çalışmaya başladı. Yaklaşık iki yıl önce psikolojik rahatsızlık geçiren Fahri Kosa, ağabeylerince Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü ve bir süre tedavi altına alındı.

Şizofren teşhisi konan Fahri Kosa'nın, bir gece yanında kaldığı ağabeylerinden Mehmet Gülen'e, ''Senin sonun geldi, seni öldüreceğim'' dediği iddia edildi. Bunun üzerine Mehmet Gülen'in, kardeşi Fahri Kosa'yı evden uzaklaştırdığı öne sürüldü.

''KOLUNDAN TUTARAK EVDEN ÇIKARTTIM''

Mehmet Gülen, kardeşinin bir süre hastanede tedavi gördüğünü ve ardından kendisinin yanında kalmaya başladığını belirterek, şunları söyledi:

''Yaklaşık 1 yıl önce gece yanıma gelerek 'senin sonun geldi, seni öldüreceğim' dedi. Ben de ona 'Sana evimde bakıyorum, niye öyle yapıyorsun?' dedim, ancak yine sözlerini tekrarladı. Bunun üzerine kolundan tutarak evden çıkarttım. Fahri evdeki çocuklarımın da psikolojisini bozabilir.''

Vatandaşların ihbarı üzerine Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Yetim, bir uzmana Fahri Kosa'yı muayene ettirdi ve ağabeyi Mehmet Gülen aracılığıyla Devlet Hastanesine yönlendirdi.

Devlet Hastanesinde muayene edilen Fahri Kosa'ya ''Şizofren hastası olduğu ve 6 ay tedavi gördükten sonra yeniden değerlendirilmesi gerektiği'' yönünde rapor verildi.

''YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK''

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yetim, bu gibi kişilerden bir devlet hastanesinden ''yüzde 50 ağır özürü olduğuna dair'' rapor istediklerini bildirerek, ''Bu rapor doğrultusunda, eğer kabul ederse yakınlarından birini bakıcı olarak belirliyoruz ve ayda 457 YTL maaş veriyoruz. Böylece bakımını üstlenmiş oluyoruz'' dedi.

Bakıcı bulunamaması durumunda bu kişiyi il dışındaki özel rehabilitasyon merkezlerine gönderdiklerini ifade eden Yetim, ''Fahri Kosa'nın elinden tutabilmemiz için, bizim şartlarımızı taşıması gerekiyor. Şu anda yapabileceğimiz bir şey yok. Ağabeylerinin Fahri Kosa ile ilgilenip İl Sağlık Müdürlüğüne başvurmaları gerekir'' diye konuştu.

Öz annesi yaklaşık 10 yıl önce ölen ve 70 yaşındaki felçli öz babası ise Yenipazar ilçesine bağlı Közüre köyünde yaşayan Fahri Kosa, bazen vatandaşların verdiği yemeklerle bazen de çöplerden bulduğu ekmek veya gıda artıklarıyla karnını doyuruyor. Geceleri ise ağabeyi Emin Gülen'in kapısı ve bir duvarı olmayan kömürlüğünde uyuyor.

Bu haber toplam 2202 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.