1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Sihir Dizileri Böyle Yaptı

Sihir Dizileri Böyle Yaptı

Televizyonda Gani Müjde'nin Selana'sı gibi sihir dizilerini sürekli izleyen çocuk, öyle bir hale geldi ki tedavi edilemez noktada...

A+A-

HABERAKTUEL.COM - Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, televizyonda izlediği diziden etkilendiği belirtilen ve kendini sihirbaz sanan 11 yaşındaki çocuğa ruhsal tedavi başlatıldığı bildirildi

Kadirli’de oturan Ü. çiftinin çocukları F., getirildiği Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde doktorları da şaşırttı. Gizli güçlerinin olduğunu düşünen, sürekli yerde yatmak isteyerek televizyon dizisindeki kahramanın sözlerini tekrarlayan, 2.5 aydır okula da gidemeyen F.’nin babası oğluna “Nedeni bilinmeyen psikotik atak” teşhisi konulduğunu belirtti.

Çocuğun tedavisini üstlenen psikiyatr Cem Koparan, hastanın sorununun tamamen dizi filmlerden kaynaklandığını söyleyemeyeceğini, ancak bazı filmlerin çocuğun ruhsal gelişimini olumsuz etkilediğini bildirdi. Koparan, “Soyut kavramları algılayamayan çocuklar, dizide gördüklerini gerçek sanabiliyor ya da o dizideki kahraman gibi olabileceğini düşünüyor” dedi.

AİLE PERİŞAN

Durumunda hiç düzelme görülmeyen çocuğun ailesi de perişan. Aile artık bırakın televizyon açmayı, televizyonun üstünü kalın bir örtüyle kapatmış durumda.

Bu haber toplam 4530 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.