1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. SGK'dan Çalışanlarına Yönelik Mobbing Uygulaması

SGK'dan Çalışanlarına Yönelik Mobbing Uygulaması

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü’nün çalışanlara mobbing uyguladığını belirtti.

A+A-

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü’nün çalışanlara mobbing uyguladığını belirtti. Açıklamada, ‘Manik Depresif ve Esansiyel Arteriyel’ hastası olan bir kadın çalışanın ailesinden ve tedavi koşullarından koparılarak sürgün edilmesi nedeniyle şuan Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldığı kaydedildi.

BES İzmir Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında SGK İzmir İl Müdürlüğü’nün çalışanlar üzerinde uyguladığı mobbing uygulamasına dikkat çekildi.

Konuya ilişkin açıklamayı okuyan BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, son dönemlerde SGK çalışanlarına yönelik baskıların, soruşturma ve sürgünlerin arttığına vurgu yaparak, “SGK İl Müdürlüğünün çeşitli keyfi uygulamalarını sizinle daha önce paylaşmıştık. Geçici görevlendirmeler, gece denetimleri, müfettişlerle yemek yediği için sürülenler, sendika basın toplantısına katıldığı için cezalandırılanlar… Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz” diye konuştu.

AKP hükümetinin kamu kurumlarındaki kadrolaşması nedeniyle farklı düşüncede olan çalışanların sürekli cezalandırıldığını ifade eden Sağlam, “SGK’da ‘müdür’ stasüsüyle yapılan atamaların tamamı AKP’ye yakın sendika üyelerinden seçiliyor. 45 atama yapılmış bunların yaklaşık 20 tanesi Memur-Sen’e üye veya yönetici… Atananlar arasında bir tane de Kamu-Sen’li var. Fakat ne hikmetse bu atamaların içinde bir tane bile KESK üyesi bulunmuyor. Biz bu durumun açıklanması talebiyle başvuru yaptığımızda hakkımızda yine soruşturmalar açılıyor” dedi.

Mobbing uygulamasının her geçen gün daha vahim boyutlara ulaştığına dikkat çeken Sağlam, “Manik Depresif Psikoz ve Esansiyel Arteriyel Tansiyon hastası olan bir kadın çalışan önce Torbalı’ya daha sonra da Bergama’ya sürgün edildi. Ailesinden ve sağlık koşullarından koparılmış, dışlanmış ve mobbing uygulamasına maruz bırakılmıştır. Bu kadın arkadaşımız şuan Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılmıştır. Bu durum SGK İl Müdürlüğü’nde çalışanlar üzerindeki baskının boyutlarını gözler önüne sermeye yetiyor” şeklinde konuştu.

BES olarak, çalışanların haklarını korumak için her türlü yasal yöntemi kullanmaya devam edeceklerini kaydeden Sağlam, yemekhanelerdeki ‘protokol’ uygulamasının kaldırılması talebiyle önümüzdeki günlerde bir kampanya başlatacaklarını da duyurdu.

ANF NEWS AGENCY

Bu haber toplam 3503 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.