1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMALAR

  3. Rusya'da Falcılar Zirvede Uçuyor!

Rusya'da Falcılar Zirvede Uçuyor!

Rusya’da falcı ve büyücü sayısı doktor ve bilim adamı sayısını geçmeye başladı.

A+A-

Ülkede kanser hastalarının doktordan önce falcının kapısını çalması da yaygın hal alıyor. Falcıların yıllık gelirinin iki milyar doları bulduğu da gelen haberler arasında. Rus parlamentosu son olarak sertifikası olmayan falcılara reklam yasağı getirmişti. Rusya’da gerekli izinler alınarak falcılık yapılmasında herhangi bir engel bulunmuyor.

Rus Kommersant yayın grubuna ait Ogonyok dergisi, ülkedeki falcılarla ilgili konuya geniş yer ayırdı. Habere göre, Rusya’da faaliyet gösteren falcılar, büyücüler parlamento alt kanadı Duma milletvekillerinin ciddi endişe kaynağı durumunda.

RUSYA'DA FALCI SAYISI ARTIYOR

 Dergiye konuşan Rusya Bilimler Akademisi’ne bağlı Psikoloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Andrey Yuryeviç, “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, bugün Rusya’da yaklaşık 800 bin kişi falcılık, büyücü, astrolog ve bu gibi işlerle uğraşıyor. Ama bunun yanında Rusya’da topu topu 600 bin doktor ve 400 bin bilim adamı var” dedi.

Rusya’da falcı sayısının artmasını başka önemli uzmanlar da doğruluyor. Rusya İçişleri Bakanlığı’na bağlı Psikofizoloji Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mihail Vinogradov, bazı televizyon programlarını da örnek veriyor: “TNT televizyon kanalındaki “Büyücülerin Savaşı” adlı programının her provasına bine yakın kişi geliyordu. Program boyunca toplam 20 kişide büyücülük mahareti tespit edildi. Bu “ekmekli” işi isteyen çok, ama kandırmaca çok fazla” diye konuştu.

RUS FALCILAR 2 MİLYAR DOLAR KAZANIYOR

Koskova’da toplam 200 kişinin büyü ile insanları tedavi ettikleri iddia ediliyor. Hastaların doktordan önce falcıların kapısını çalması endişeleri artırıyor. Örneğin Rusya Onkoloji Bilimsel Merkezi verilerine göre kanser hastalarının yarısı önce falcıların yanına uğruyor. Başka bir örnek: Ocak 2009’da kanserden hayatını kaybeden eski ünlü Sovyet ve Rus sinema sanatcısı Aleksandr Abdulov, hastalığının ilk günlerinde tedavi yerine Kırgızistan’daki Şaman kahinlerin yanına gitmeye karar vermişti.

Duma Sağlık Koruma Komisyonu üyesi milletvekili Tatyana Yakovleva, falcıların yıllık gelirinin yaklaşık iki milyar dolar olduğuna da dikkat çekiyor. Falcı ve büyücülerin yıllık reklam hacmi de 10 milyon doları geçiyor. Rus psikoloji uzmanı Yuryeviç’e göre iş reklamdan ziyade, falcılara olan ilgiden kaynaklanıyor: Bu moda da kriz dönemlerinde daha da artıyor.

İSTİHBARAT GÜÇLERİ FALCILARI ARAŞTIRIYOR

Diğer Rus psikoloji uzmanı Vinogradov ise tüm dünya istihbarat güçlerinin büyücülükle ilgilendiklerini söyledi. İstihbarat bazen büyücü hizmetlerinden de yararlanıyor.

Duma, geçtiğimiz aylarda ülkede falcılık ve büyü reklamının yapılmasını da yasakladı. Duma Ekonomik Politikası ve İşverenler Komisyonu'nun söz konusu yasakla ilgili hazırladığı belgeye göre, "Halk sağlığı ile" uğraşan şahısların elinde Rusya mevzuatı "İnsan Sağlığının Korunması"na ilişkin 57. madde gereği diploma olması şart. Sadece bu diploma sahip kişiler "halk sağlığı" reklamı yapabiliyor

Bu haber toplam 4415 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.