1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Rorschach Kodlama Kitabı 2 Yetişkin Normları

Rorschach Kodlama Kitabı 2 Yetişkin Normları

Rorschach Testinin Psikanalitik Yorumu - 2;Erişkin Psikopatolojisinin Değerlendirilmesi standardizasyon çalışmaları tamamlanarak ruh sağlığı çalışanlarının kullanımına sunuldu.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


2006 yılında çalışmalarına başlanılan Rorschach Testi Yetişkin Satndardizasyonu çalışması tamamlandı. Kliniklerde sıklıkla kullanılan Rorschach Testi’nin Yetişkin Türk Popülasyonu’na uygun normları, ruh sağlığı mesleği mensuplarının kullanımına hazır hale getirildi.  2006 yılında ergen normlarının da yayınladığı test, yetişkin normları da yine Bağlam Yayınları tarafından Rorschach Kodlama Kitabı 2 Yetişkin Normları başlığı ile yayınlanmıştır. Kitabı tüm kitap evlerinden edinebileceğiniz gibi www.baglam.com adresinden de sipariş edebilirsiniz.

Rorschach Testinin Psikanalitik Yorumu - 2; Erişkin Psikopatolojisinin Değerlendirilmesi

Bu kitapta üç temel psikopatolojik eksen olan nevroz, psikoz ve sınır kişilik yapılanmalarının Rorschach testindeki yansımalarını açıklamak hedeflenmiştir. Rorschach'ın bireyin süreçleri hakkında bilgi veren bir test olması dolayısıyla mutlaka her nevrotik, narsisistik ya da psikotik kişinin benzer ve aynı türde yanıtlar vereceği düşünülmemelidir. Kişilik yapıları içerisinde semptomun veya endişenin nasıl kullanıldığı ve kişinin yeterli benlik donanımlarına sahip olup olmadığı önemlidir. Bu kitapta psikanalizin ana hatlarıyla psikopatolojileri nasıl açıkladığı ve psikanalitik yönelimli testörlerin testi yanıtlayan kişinin bireysel potansiyellerini, düşünce biçimlerini ve ruhsal aygıtının işleyiş biçiminden haberdar olmalarını sağlamak hedeflenmiştir. Bu nedenle de teşhisin yanı sıra uygulanılacak psikoterapilerde hastanın psişik süreçleri ve o hasta ile nasıl bir yol izlenileceği hakkında bilgiye sahip olmak Rorschach testinin sınırlarını daha iyi açıklayacaktır.

 
Türü: Araştırma
Dizisi: Düş / Düşün-11

Fiyatı: 6,00 YTL

Bağlam Yayınları


 

Bu haber toplam 8640 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.