1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Psikoloji Tarihinin En Ünlü 11 Psikologu

Psikoloji Tarihinin En Ünlü 11 Psikologu

listverse.com isimli web sitesine göre Dünya psikoloji tarihinin gelmiş geçmiş en ünlü 11 psikologu... İşte ilk 10'daki o ünlü isimler

A+A-

Alfred Binet

Alfred Binet (8 Temmuz 1857 - 18 Ekim 1911), Fransız psikolog. Üniversite öğrenimini Paris Üniversitesi'nde görmüştür.Cinsel fetişizm kavramını tanımlayan kişidir. 18 Ekim 1911'de Paris'te ölmüştür.

Fransız psikolog (1857-1911) Nice, Fransa'da sanatçı bir anne ile hekim bir babanın tek çocuğu olarak dünyaya gelen Alfred Binet, Paris'te hukuk diploması almasına rağmen aile geleneği olan hekimliğe yönelmiş, ama psikolojiye yönelik artan ilgisi nedeniyle hekimlik eğitimini yarıda bırakmıştır. Psikoloji alanında formel bir eğitim almaksızın kendi kendini yetiştiren, bir süre Jean Charcot'la çalışan Binet, 1891 yılında Sorbonne Üniversitesi Fizyolojik Psikoloji Laboratuarı'nda bir görev üstlenmiş ve burada dört yıl boyunca ücretsiz çalışmıştır. Bu sürenin sonunda söz konusu kurumun yöneticisi olan Binet, yaşamının sonuna kadar bu görevde kalmıştır. Ağırlıklı olarak kendi çocukları üzerindeki gözlemlerden yola çıkarak zekâ, zihinsel yetiler, vb. konusunda J. M. Cattel'den farklı bir noktaya ulaşan Binet, o dönemde Fransa'da 6-14 yaş grubundaki çocuklarda zorunlu olan ilköğretimde hangi çocukların eğitime elverişli, hangilerinin elverişsiz olduğunun belirlenmesi amacıyla geliştirdiği ilk zekâ testi, bugün de yaygın olarak kullanılan Stanford-Binet Ölçeği'nin temeli olmuştur. Birçok makalenin yanı sıra, L'Etude experimentale de l'intelligence (1903) adıyla bir de kitap yayımlamıştır. Ayrıca  Binet-Simon Ölçeği, Stanford-Binet Ölçeği, zekâ, zekâ yaşı, zekâ katsayısı.

alfred-binet.jpg

 

Bu haber toplam 170025 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.