1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Psikologlar Protesto İçin Sokakta

Psikologlar Protesto İçin Sokakta

Türk Psikologlar Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde psikolog çalıştırma zorunluluğunun büyük oranda kaldırılmasını protesto etmek için yürüyüş düzenliyor.

A+A-

Türk Psikologlar Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 27 Mart tarihli genelgesiyle Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde psikolog çalıştırma zorunluluğunun büyük oranda kaldırılmasını protesto etmek için yürüyüş düzenliyor. Psikologlar engelli aileleri ile birlikte 10 Mayıs 14:15’de Beyoğlu Galatasaray Meydanında toplanıp Taksim’e, 1 Mayıs tarihinde de Ankara’da Sakarya Caddesi'nde toplanıp Kızılay’a kadar yürüyecek.

Dernekten yapılan açıklamada yeni düzenlemenin sadece psikologların mesleki bir sorunu değil, aynı zamanda tüm toplumu ilgilendiren ve insani değerlerle ilgili bir sorun olduğuna dikkat çekildi ve şöyle denildi:

“Bir toplumun kalkınma ve gelişme düzeyini saptamada başvurulan sosyal göstergeler arasında, eğitim, sağlık ve ekonomi alanlarında engellilere verilen yer ve onlara yapılan muamelenin niteliği önemli bir yer tutmaktadır. Engelli bireyler, tüm diğer insanlar gibi onurlu, özenli ve hakkaniyetli bir muamele görme hakkına sahiptir.

Dünyadaki uygulamalarda olduğu gibi ülkemizde de özel eğitimde bireyin rehabilitasyon sürecinde psikologlar gerek değerlendirme, gerek aile danışmalığı gerek eğitimci olarak çalışmalarını uzun yıllardan beri sürdürmektedirler.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı 27.03.2009 Tarihli Genelgesinin yayınlanması ve yürürlüğe girmesiyle psikologların engellilerin eğitiminde çalışma ve girilen seanslara imza atma hakları neredeyse tamamen ellerinden alınmıştır.

Genelgenin yayınlanması sürecinde Talim Terbiye Kurulu başkanlığıyla yapılan görüşmeler bir sonuç vermemiştir. Şu anda yürürlülüğü durdurmayla ilgili dava açma süreci başlamış bulunmaktadır.

Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek, engellilerin sesini duyurmak ve psikologların özel eğitimdeki bunca yıllık emeğinin ve hizmetinin yok sayılmasına tepkimizi göstermek amacıyla bu yürüyüşü düzenliyoruz.

Psikologların önce diyaliz merkezleri sonra huzurevlerinden zorunlu eleman olmaktan çıkarılmasıyla başlayan ve son olarak da özel eğitim kurumlarında eğitimci olmalarının engellenmesiyle devam eden mesleki hak kaybımıza dur demenin zamanı artık gelmiştir. ”

Bu haber toplam 3002 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.