1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Psikologlar örtü yasağına karşı

Psikologlar örtü yasağına karşı

Web sitemizin ziyaretçilerinin büyük bir kısmı, toplumun ruh sağlığını derinden etkileyen örtü yasağına karşı.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi

Aktüel Psikoloji bir çok bireyin ruh sağlığını da etkileyen gündemdeki başörtüsü yasağıyla ilgili ziyaretçilerinin nabzını tutu. Web sitemizin ziyaretçi profilinin yüzde 35,45 PDR uzmanları, yüzde 23.64 ünü psikologlar, yüzde 14.55 ini Ruh sağlığına ilgi duyanlar, yüzde 13.94 ünü eğitimciler, yüzde 4,24 ünü özel eğitim uzmanları, yüzde 3.03 ünü psikiyatrlar ve 2,73 ünü genel ziyaretçi oluşturmaktadır.

Bu yüzdeliklerin oluşturduğu ziyaretçi profilimize Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağını sorduk. Ziyaretçilerimizin yüzde 72.97 si üniversitelerde başörtüsü yasağının kalkması gerektiği yönünde görüş bildirirken, yüzde 27.03 ü yasağın sürmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Bu sonuçlar esas alındığında Ruh sağlığı alanına ilgi duyan akademik kesim ve ilgililerin ezici çoğunluğu üniversitelerin daha özgür olması gerektiği yönünde görüş bildirmiştir. Bir çok kamuoyu yoklamasında, mecliste çıkan toplumsal mutabakat web sitemiz ziyaretçilerine de yansımıştır. Konuyla ilgili web sitemize görüş bildiren sitemiz Genel yayın koordinatörü Maruf Beçene; "Özgürlüğü savunan bir ziyaretçi kitlesine hizmet vermekten memnun olduklarını ve bu sonucun gelecek için sevindirici olduğunu ifade etti." 

Bu haber toplam 2281 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.