1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Psikolog kontrolünde çocuk kıyafeti üretimi

Psikolog kontrolünde çocuk kıyafeti üretimi

Üretim aşamasında genel olarak hammadde sağlığına dikkat edildiğini belirten Wenice Kids Üst Yöneticisi Oktay Özdemir, dünyada psikolog kontrolünde hazırlanan koleksiyona sahip ilk firma olduklarını söyledi.

A+A-

WENICE Kids Üst Yöneticisi (CEO) Oktay Özdemir, üretim aşamasında genel olarak hammadde sağlığına dikkat edildiğini, firma olarak fiziksel sağlığın yanı sıra çocuk psikolojisine de büyük önem verdiklerini belirterek, dünyada psikolog kontrolünde hazırlanan koleksiyona sahip ilk firma olduklarını söyledi.
Büyük önem veriyor
Özdemir yaptığı açıklamada, piyasa denetim ve gözetim faaliyetleri sonucunda Çin ve Tayvan menşeili çoğunluğu tekstil ürünü olan 77 ürünün toplatılması, çocuk kıyafeti üretiminde dikkat ettikleri unsurlar ve firma çalışmaları konularında açıklamalarda bulundu. Çocukların sağlığı için ürünleri müşteriyle buluşturmadan önce 19 testten geçirdiklerini anlatan Özdemir, üretim aşamasında genel olarak hammadde sağlığına dikkat edildiğini, firma olarak fiziksel sağlığın yanı sıra çocuk psikolojisine de büyük önem verdiklerini belirtti.
Olumlu etki sağlıyor
Ürünün doku görüntüsü, görsellik, renkler, şekillerin kullanım tarzının ürünü giyen çocuğun psikolojisini etkilediğini belirten Özdemir, şunları söyledi: “Renkleri yumuşatarak kullanmak, çocuk psikoloji üzerinde olumlu etki sağlıyor. Fiziksel ve görsel sağlık konusunda dünyada hemen hemen hiçbir çalışma yapılmamış. Biz bu konunun özellikle psikolog ekibimizle yaptığımız çalışmada çok önemli olduğunu gördük. Bu konuda her tasarımımız psikolog kontrolünden geçiyor, çocuklarımızın görsel sağlığına da önem veriyoruz. Örneğin, özellikle çok cırtlak kırmızı kullanılması bebeklerin sinir sistemini etkiliyor.”

Türkiye’de üretimi savunuyoruz

Pİyasa denetim ve gözetim faaliyetleri sonucunda Çin ve Tayvan menşeili çoğunluğu tekstil ürünü olan 77 ürünün toplatılması konusunu hatırlatan Özdemir, tüm ürünlerinin Türkiye’de üretildiğini, güvenle kullanabileceğini ve Türkiye’de üretimi savunduklarını ifade etti. Tekstil sektörünün kalitesiz üretim yapan firmalardan temizlenmesi için denetimleri desteklediklerini kaydeden Özdemir, bu tür ürünlerin hangi markalara ait olduğunun açıklanması gerektiğini belirtti. Markaların açıklanmasının Türk ekonomisi açısından da çok önemli olduğunu kaydeden Özdemir, “Türkiye’de tekstil sektöründe sağlıklı üretim kültürü oluştu. Bu çok önemli. Çocuk hazır giyimi konusunda Türkiye’ye talep var. Bu tip markalar açıklanırsa, çocuk hazır giyim sektörü Türkiye’de üretim anlamında büyüme sağlayacaktır. Bu istihdama da katkı sağlar. Bu isimler açıklanırsa, Avrupa’da üretilen birçok marka Türkiye’ye gelecektir” diye konuştu.

Bu haber toplam 3206 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.