1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Özürlü değil' dedi, dayak yedi!

'Özürlü değil' dedi, dayak yedi!

Mersin’de, özürlü maaşı almak için hastaneye başvuran kişinin, istenilen şartlara uygun olmadığına dair rapor hazırlayan psikologun, bu kişinin yakınlarınca darp edildiği iddia edildi.

A+A-

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, Psikolog Ali Vural ve sendika üyesiyle Toros Devlet Hastanesi önünde düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların sürdüğünü belirtti.

Toros Devlet Hastanesinde görevli Psikolog Ali Vural’un 8 Temmuzda, özürlü maaşı alabilmek için istenen Sağlık Kurulu Raporu’nu çıkarmak için başvuruda bulunan hasta C.A’ya gerekli testleri uyguladığını anlatan Bozkurt, "Doktorumuzun test sonuçlarına göre hazırladığı raporda, hasta için ’özürlü maaşını almaya yeterli değildir’ şeklinde görüş belirtmiştir. Ancak bunu öğrenen hasta yakınları doktoru önce tehdit etmiş, ardından da darp etmişlerdir" diye konuştu.

Psikolog Vural ise raporu hazırlarken bilimin gereklerini dikkate aldığını belirterek, kendisinden özür dilenmesini beklediğini, konuyla ilgili delil olarak sunduğu güvenlik kamerası kayıtlarıyla yasal işlem başlattığını kaydetti.

Bu haber toplam 3118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.