1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Otistik Çocuklardan Tiyatro Şov

Otistik Çocuklardan Tiyatro Şov

Balıkesir'de Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM)'de eğitim gören otizmli öğrencilerin, "Tam Ortasındayız Hayatın" adlı tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.

A+A-

İHA - Balıkesir'de Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM)'de eğitim gören otizmli öğrencilerin, aileleri ve öğretmenleri ile birlikte sahneledikleri otizmi konu alan, "Tam Ortasındayız Hayatın" adlı tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.

Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi'ndeki tiyatroyu Vali Yılmaz Arslan'ın eşi Hümeyra Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok'un eşi Nesrin Ok, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Binay, veliler, öğrenciler ve davetliler ilgiyle izledi.

Program açılışında konuşan OÇEM müdürü Yasemin Oflaz, eğitim öğretime 2009 yılında başlayan okullarında ilköğretim düzeyinde ana sınıftan 8'inci sınıfa kadar eğitim gören toplam 34 otizmli öğrencinin bulunduğunu söyledi. Otizmde en etkili tedavi yönteminin eğitim olduğunun altını çizen Oflaz, "Otizmli bireylerin erken yaşta eğitim almaya başlamaları çok önemlidir. Aldıkları eğitim onların toplumsal yaşama uyumlarını kolaylaştırmaktadır. Okulumuzda uygulamaya çalıştığımız eğitimin temel amacı da çocuklarımıza toplumsal uyum becerilerini kazandırabilmektir. Ancak bu becerilerini kazanmak için uğraş veren çocuklarımızın toplumsal duyarlılığa da çok fazla ihtiyacı vardır. Toplum içinde kendilerini ifade edebilmeleri, rahat bir yaşam sürebilmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkündür. Okul olarak yaptığımız anket çalışması sonucunda otizmin toplumda yeteri kadar tanınmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Biz bu kapsamda toplumun otizm ile ilgili farkındalık düzeyini artırmaya yönelik bir proje başlattık. Amacımız otizmi anlatmak ve otizmli çocukların neler başarabileceğini göstermektir" dedi.

Daha sonra OÇEM'de öğretmen olan Süreyya Eray'ın yazıp yönettiği, 'Tam Ortasındayız Hayatın' adlı tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatroda öğretmenler ile birlikte veliler ve otistik çocuklar rol aldılar. Davetlilerin büyük bir ilgiyle izlediği oyunda, otizm, ailelerin yaşadığı sorunlar, çözüm arayışları ile toplumdan beklentiler ve otizmde eğitimin önemi vurgulandı. Balıkesir'de ilk defa gerçekleştirilen otizm tiyatrosunda, bu merkezde eğitim gören otistik öğrenciler Tugay Karadağ, Yunus Emre Arslan, Efe Batım Saray, Doğukan Çetin, Tunahan Toprak ile velilerden Pervin Karadağ, Dilber Arslan, Emine Ay ve okul personelinden müdür yardımcısı Yavuz Bakit ile öğretmenler Seval Oktar, Özgül Kılıçkaya, Meral Demirel ve Safiye Şahin'in performansları usta oyuncuları aratmadı. Oyunun sonunda davetlileri selamlayan öğrenci, öğretmen ve aileler ayakta alkışlandılar.



Bu haber toplam 7540 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum