1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. ÖSYM Ek Tercih Tarihleri Ne Zaman? 2013

ÖSYM Ek Tercih Tarihleri Ne Zaman? 2013

2013 ÖSYS Ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlayacak. Ek yerleştirmelere kimler başvurabilir. İşte ayrıntılar...

A+A-

2013 ÖSYS Ek yerleştirme başvuruları ÖSYM tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen Eylül ayının son haftasında başlayabileceği öngörülüyor. Uzmanlar, Üniversitelere kayıt işlemlerinin bitmesinden sonra boş kalan kontenjanların ÖSYM'ye zamanında bildirilmesiyle beraber bu sürenin önceki yıllara göre daha erken başlayabileceğini ifade ediyor. Geçen sene ek yerleştirmeler 27 Eylül'de başlamıştı...

2013 YGS ve LYS Ek Tercihlere Kimler Başvurabilir? 2013 Ek kontenjan başvuru koşulları nelerdir? İşte ayrıntılar.

 

2013 YGS ve LYS ek kontenjan kesin başvuru koşulları 2013 ÖSYS ek yerleştirme başvuru kılavuzu ile beraber netleşecek. Uzmanlar 2013 ÖSYS Ek yerleştirme başvuruları ile ilgili önceki yıllardan farklı olarak önemli değişiklikler beklemiyor. 2013 YGS ve LYS ek kontenjan başvuru koşulları ile ilgili genel koşullar şöyle olacak.

2013 YGS ve LYS Ek Tercih Koşulları 

1.2013-ÖSYS Merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2013-ÖSYS merkezî yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş veya açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olmak gerekir.

Merkezî Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabileceklerdir.

Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

a) Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programlarını, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilecektir.

b) Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo 3B'deki önlisans programlarını, yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Tablo 3A'daki ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.

2.2013'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirme için tercih yapabilirler.

3.Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir.

2013-YGS/LYS'ye girmeyerek sadece sınavsız geçiş için başvuran, 2013-ÖSYS'de sınava girmek için başvurduğu hâlde sınava girmeyen veya sınava girerek 140,00000'ın altında YGS puanı alan meslek lisesi mezunları sadece Tablo-3A'dan kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

2013-ÖSYS'de sınava girerek ilgili puan türünde 140,00000 ile 179,99999 arasında YGS puanı alan meslek lisesi mezunları gerek kendi alanlarında gerek alanları dışında Tablo-3A ve Tablo-3B'deki tüm programlar ile Tablo-4'teki açık öğretim programlarını tercih edebilirler.

2013 YGS ve LYS Ek Yerleştirme İşlemleri güncel bilgiler için tıklayınız

Bu haber toplam 6237 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.