1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ON MİLYON İZLENME İÇİN DEV BULUŞMA

ON MİLYON İZLENME İÇİN DEV BULUŞMA

 İZEV VAKFI PINK FLOYD İLE ZİHİNLERDEKİ DUVARI YIKIYOR!

A+A-

Sarıyer Belediyesi ve İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği farkındalık projesi kapsamında down sendromlu, otizmli ve mental gençler, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde dev bir organizasyonla sahneye çıktı.  “Yıkılmak Zorunda Olan Zihinlerdeki Duvar!” diyen İZEV gençleri, sahnede Roger Waters’ı Türkiye’ye davet etti.

YAŞAM HAKKI-DUVAR klibinde oynayan ve kendi yaşam hakları için mücadele eden “farklı” gençler, efsane müzik grubu Pink Floyd’un özel şarkılarını en iyi seslendiren dünyaca ünlü grup AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW ile sahneye çıktı.


izev3.jpg


İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı İZEV ’in desteklediği ve toplumda zihinsel engelli olarak tanımlanan, down sendromlu, otizmli, mental geriliği bulunan “farklı” bireyler, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, Pink Floyd grubunun kurucusu Roger Waters’dan “Another Brick in the Wal” şarkısının kullanım haklarını aldılar ve türkçe sözlerle farkındalık mesajlarını iletmek üzere “Yaşam Hakkı-Duvar” şarkısını oluşturdular. Yaşam Hakkı-Duvar, Selda Bağcan, Funda Arar, Kubat ve Koray Avcı’nın seslendirdiği müthiş bir şarkı olmasının yanında Yavuz Dizdar’ın başrolünde olduğu ve farklı engel gruplarından 30 engelli bireyin oynadığı müthiş bir klipte 17 Nisan’da lanse edildi.


İlk onbeş günde 1.500.000 kişi tarafından izlenen klibin ardından İZEV gençleri bu kez uluslararası bir organizasyonda sahne aldılar. “Another Brick in the Wall”  orjinal klibine göndermeler yapılan klibi bu kez sahnede canlandıran 10 farklı genç, “Yıkılmak zorunda olan zihinlerdeki duvar!” sloganını klip kostümleriyle birlikte seslendirdiler. Bu müthiş gecede İZEV Genel Sekreteri Merve Kılıç ve Marka Danışmanı ve Projenin Yaratıcısı Hakan Kural’ da sahnede izleyicilere projeyi anlatarak, İZEV Vakfı’nın farklı bireyler için kurmayı hedeflediği Yaşam Köyü için destek taleplerini dile getirdiler. Yaşam Hakkı-Duvar’ın şarkısı olduğu sosyal sorumluluk projesi HAYAT ve BİZ’in en büyük destekçisi Sarıyer Belediyesi ve nihai hedef dünyaya örnek olacak bir yaşam köyü kurulması.

 

Bu haber toplam 2576 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.