1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MEB Rehber Öğretmenler İçin Wisc-R Eğitimi Açıyor

MEB Rehber Öğretmenler İçin Wisc-R Eğitimi Açıyor

Milli Eğitim Bakanlığı RAM personeli için "Hizmet İçi Eğitim Planlaması" kapsamında; Wisc-R ve Stanford Binet zeka testi uygulamaları ile ilgili uygulayıcı yetiştirme kursu açacak.

A+A-

"Milli Eğitim Bakanlığı RAM personeli için "Hizmet İçi Eğitim Planlaması" kapsamında; Wisc-R ve Stanford Binet zeka testi uygulamaları ile ilgili uygulayıcı yetiştirme kursu açacak." haberi ile ilgili bakanlıktan gelen düzeltme yazısı. 

Aşağıda ayrıntısı verilen haberle ilgili düzeltme:

Sayın Site Yöneticisi https://www.aktuelpsikoloji.com/haber.php?haber id=11358 adresi ile sitenizde MEB rehber öğretmenlere WISC-R ve Stanford Binet Kursu açıyor haberi yer almaktadır. Söz konusu kurslar MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açılmakta olup ileriye dönük kurs açma planlamalarımız olmakla birlikte haberinizde belirttiğiniz tarihlerde söz konusu kurslara ilişkin herhangi bir planlama yapılmamış ve illere resmi yazı gönderilmemiştir.

Sitenizde çıkan kaynağı belli olmayan yanlış haber nedeniyle rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından sürekli aranmakta, şikayet ve sitemlere maruz kalmaktayız. Konuyla ilgili cevap vermek için ciddi bir zaman kaybı yaşadığımızdan dolayı söz konusu haberin kaldırılarak yerine bu haberin geçerliğinin olmadığını adı geçen teslere ilişkin kurslar açıldığı zaman resmi yazı ile illere duyurulacağını belirten bir haberin konmasını talep ediyoruz. Bu tür haberlerin yayınlanmadan önce ilgili birimden haberin doğruluğunu teyit edilmesinin benzer sorunlarla karşılaşılmasını engelleyeceğini düşünüyoruz.

İyi çalışmalar. 

Özel eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezleri Grup Başkanlığı 


Editör Notu: Haberin kaynağı İstanbul'da ki RAM'lara gönderilen valilik onaylı resmi yazıdır. İstanbul'daki tüm RAM'lar 4 Nisan 2012 cuma gününe kadar ilgili formlardaki listeleri doldurarak ilgili kurumlara bildirim yapmışlardır. Haberde "MEB" yerine "İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü" ibaresinin kullanılması gerektiği tespit edilmiştir. Bu durumdan dolayı özür dileriz.

Haberin Ayrıntısı 

Tarık Muzaffer'in Özel Haberi  - Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi 


Milli Eğitim Bakanlığı RAM personeli için "Hizmet İçi Eğitim Planlaması" kapsamında; Wisc-R ve Stanford Binet zeka testi uygulamaları ile ilgili uygulayıcı yetiştirme kursu açacak. Konuyla ilgili Rehberlik Ve Araştırma Merkezlerine gönderilen yazıda şu açıklamalara yer verildi.

Bilindiği üzere özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin eğitim süreçlerine dahil edilmesinde  Rehberlik Ve Araştırma Merkezleri büyük önem arz etmektedir.

Dolayısıyla bu merkezlerde görev yapan personelin mesleki yeterlilik açısından kendilerini yenilemeleri, değişen ve gelişen şartlara uyum sağlamaları da bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. Çeşitli toplantılarda, Rehberlik Ve Araştırma Merkezlerinde çalışan personellerin bu tür eğitimlere gereksinim duydukları kurum amirlerince ilgili makamlara bildirilmiştir. 27 Mart 2012'de yapılan toplantıda Rehberlik Ve Araştırma Merkezlerinde çalışan personeller için Wisc-R ve Stanford Binet zeka testi uygulamaları ile ilgili uygulayıcı yetiştirme kursunun açılmasıyla ilgili karar alınmıştır. 

Bu karar doğrultusunda Rehberlik Ve Araştırma Merkezlerine gönderilen yazıda; "Eğitime katılacak olan kişilerin tespit edilerek en geç 4 Nisan 2012'ye kadar ilgili İl Müdürlüklerine gönderilmesi" istendi.

Uzun süredir Rehberlik Ve Araştırma Merkezlerinde çalışan uzmanların dört gözle beklediği bu iki eğitimin açılıyor olması sevinçle karşılandı. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre test uygulama yetkisi ve yeterliliği olan Rehber Öğretmenlerin, yıllardır Wisc-R eğitimlerinde Türk Psikologlar Derneği'nin keyfi ambargosuna tabi tutulmaları bu alanda önemli bir boşluğun ve telafisi zor hasarların oluşmasına neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya el atmış olmasının, bundan sonraki inceleme ve değerlendirme uygulamalarına önemli katkı sunacağı öngörülüyor.

Bu haber toplam 12672 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.