1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kriz nedeniyle psikologlara rekor başvuru

Kriz nedeniyle psikologlara rekor başvuru

Psikiyatrist Dr. Arif Verimli, ekonomik kriz nedeniyle psikolog ve psikiyatristlere yapılan başvuruların rekor düzeyde olduğunu belirtti...

A+A-

HÜRRİYET - Psikiyatrist Dr. Arif Verimli, ekonomik kriz nedeniyle psikolog ve psikiyatristlere yapılan başvuruların rekor düzeyde olduğunu belirterek, "Başta işadamları olmak üzere, kriz nedeniyle işini kaybedenlerden rekor düzeyde başvuru almaya başladık.Daha önce böyle bir şey hiç görmedim" dedi.

Verimli, kriz nedeniyle problem yaşayan insanların sayısında büyük artış olduğunu belirterek, "İlk defa böyle bir durumla karşı karşıya kalıyoruz" dedi. Verimli şu açıklamayı yaptı: "Bize başvuranların büyük çoğunluğunu işadamları ya da işten atılanlar oluşturuyor. Kriz böyle devam ederse psikolog ve psikiyatristlerin bu insanlara yardımcı olabilme şansı giderek azalır. Kriz döneminde boşanmaların artacağını da söyleyebiliriz."

Suç oranı artar

Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, sadece işini kaybedenlerin değil, hiç borcu olmayan işadamlarının bile gelecek korkusu yüzünden psikoloğa başvurduklarını bildirdi. Beyazyürek işini kaybeden kişilerin öfke yüklü olduklarını belirterek, bu durumun suç oranını ve intiharları artıracağından endişe duyduğunu söyledi. Uzman Psikolog Alanur Özalp ise işten çıkarılanlara şu önerilerde bulundu: "Çalışmaya alışan kişiler, bir anda işsiz kaldıklarında ruhsal bunalım yaşarlar. Bunun olmaması için öncelikle evde tek kalmamaları gerekiyor. İşsiz kalan vatandaşlara bir önerim de bu durumu ailelerinden saklamamaları ve hemen söylemeleridir. Her gün aynı saatte evden çıkıp parklarda oturmak aynı derecede insanı sıkıntıya sokar. Bu kişiler işten çıkarılma sürecinin doğal olduğunu bilmeli ve uzun sürmeyeceğini düşünmeliler. Boş durmasınlar, kendilerini eve kapatmasınlar."

Bu haber toplam 3700 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.