1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kıskanç Eş Telefon Dinletiyor

Kıskanç Eş Telefon Dinletiyor

Emniyet'in TBMM Böcek Komisyonu'na gönderdiği yazıya göre, yasadışı dinlemeleri en fazla kıskanç eşlerin tuttuğu özel dedektifler yapıyor.

A+A-

Emniyet'in TBMM Böcek Komisyonu'na gönderdiği yazıya göre, yasadışı dinlemeleri en fazla kıskanç eşlerin tuttuğu özel dedektifler yapıyor. Dedektifler de çeşitli ortamlara gizlediği böceklerle hedef kişiyi dinliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü yasadışı dinlemelerin en fazla kıskanç eşlerin birbirlerini takip ettirmek için tuttukları dedektiflerce yapıldığını belirtti. Meclis Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu üyelerinin sorularını yazılı olarak cevap veren Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi, 'dedektiflik' hizmeti adı altında faaliyet gösteren firmaların yasadışı dinleme yapanlar listesinde ilk sıralarda olduğunu bildirdi.

Kıskanç Eşler Bir Numaralı Müşteri

İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Aktepe imzalı 37 sayfalık yazıda, 15 Şubat 2011 tarihinde İzmir'de yapılan bir operasyon anlatıldı. Özel araştırma ve dedektiflik hizmetleri veren bir firmanın eşleri tarafından aldatıldığını düşünen ve ailevi sıkıntı yaşayan kişilere yüksek meblağlı para karşılığında eşlerinin görüntü, kayıt, ilişki, irtibat ve görüşmelerine ilişkin bilgileri kanuna aykırı olarak temin ederek sattığı belirtildi.

Abajura Saklanmış Gizli Kamera

Yazıda, özel dedektiflerin bu amaçla hedef kişinin aracına yasalara aykırı olarak GPS taktığı, kalem, kravat, anahtarlık şeklindeki kamaralar kullandığı, evlerde abajurlara, parfüm kutularına ve duvarlara gizli kayıt cihazları (böcek) yerleştirdikleri anlatıldı. Yine bu şirketlerin cep telefonlarına dinleme programları yükleyerek hedef şahısları takip ettikleri belirlendi.

Emniyet'in yazısında ayrıca MOBESE kameralarında sabit olanları özel alanları görmeyecek şekilde monte edilirken, hareketli olanlarda pencere gibi özel alanlara giren görüntüler perdeleniyor. Trafik kontrol kameralarla çekilen fotoğraflarda da yolcu koltuğunda şahıs perdeleniyor.

Emniyet'in verilerine göre aldatıldığını düşünen kişiler eşlerini dinlemek için büyük meblağlar ödemek pahasına özel dedektif tutuyor.

Sınırı Aşan Talepler Geri Çevriliyor

Komisyon'a İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından verilen 18 sayfalık cevabi yazıda da dinlemelerin ancak mahkeme kararıyla yapıldığı, jandarmanın görev sınırlarını aştığı için mahkemeden aldığı bazı dinleme kararına itiraz edildiği belirtildi. Yazıya göre ayrıca mahkemelerin dinleme kararında 'santral' numarası yazıyorsa yine karara itiraz ediliyor.

 

Bu haber toplam 2780 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.