1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Kısa Süreli Bilişsel Davranışçı Terapi - Kitap

Kısa Süreli Bilişsel Davranışçı Terapi - Kitap

"Kısa Süreli Bilişsel Davranışçı Terapi" kitabı APAMER Psikoloji Yayınlarından çıktı. Klinik Psikolog Hanife Uğur Kural tarafından çevirisi yapılan kitabın editörlüğünü Klinik Psikolog Dr. Volkan KOÇ yaptı. 1. Baskı Mart 2020 - 270 Sayfa

A+A-

Klinisyenler için Klinisyenler tarafından yazılan "Kısa Süreli Bilişsel Davranışçı Terapi" kitabı APAMER Psikoloji Yayınlarından çıktı. Klinik Psikolog Hanife Uğur Kural tarafından çevirisi yapılan kitabın editörlüğünü Klinik Psikolog Dr. Volkan KOÇ yaptı.  İkinci edisyondan Türkçeye çevrilen kitapla ilgili ayrıntılar şöyle:


Arka Kapak / Tanıtım Metni 

Kısa Süreli Bilişsel Davranışçı Terapi / Apamer Psikoloji Yayınları

Kısa ve zaman kısıtlılığına göre düzenlenmiş terapiler giderek artan talep nedeniyle popüler bir hale gelmektedir. Bu da daha fazla terapistin kısa süreli terapilerle ilgilenmesine neden olmaktadır. Terapistler tarafından; danışanların olası talep ve beklentileri, hatta kimi durumlarda gereklilikler doğrultusunda kısa süreli terapiler alternatif bir seçenek olarak düşünülmelidir. Kısa süreli terapilerin kısıtlılıkları bulunmakla birlikte şartlar doğrultusunda kısa süreli terapiler bir tercih olmaktan çok bir zorunluluk da olabilmektedir. Bu noktada kısa süreli bilişsel davranışçı terapinin kanıta dayalı terapi modelleri arasında tercih edilebilir bir seçenek olduğu söylenebilir.

Bu kaynak kılavuzda, BDT modelinin kısa süreli terapilerde kullanımı ile ilgili klinik deneyimler zengin uygulama örnekleri ile beraber verilmektedir. Ayrıca kısa süreli terapilerde BDT protokollerinin uygulanabilirliği ile ilgili terapistlere geniş bir perspektif de sunulmaktadır.

Profesör Cary Cooper’ın dediği gibi: "Bu kitap klinik psikologlar, danışmanlar, BDT uzmanları ve kişisel ve psikolojik problemlerle baş etmek için yardıma ihtiyaç duyan kişilerle terapötik bir ilişki kuran herkesin faydalanabileceği bir eserdir."

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Adı: Kısa Süreli Bilişsel Davranışçı Terapi

Orjinal Adı: Brief Cognitive Behaviour Therapy

Yazarlar: Berni Curwen, Stephen Palmer & Peter Ruddell

Çeviri: Hanife Uğur Kural / Klinik Psikolog

Çeviri Editörü: Dr. Volkan Koç / Klinik Psikolog

ISBN: 978-605-67477-8-6

APAMER Psikoloji Yayınları 1. Baskı Mart 2020

Kağıt: 16.5 X 24 Avrupa Kağıt 70 gr - Kapak: Amerikan Bristol 240 gr parlak selefon


KİTABIN İÇERİĞİNDE NELER VAR? GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 64622 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.