1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMALAR

  3. Kahve Kadınların Beyin Gücünü Arttırıyor

Kahve Kadınların Beyin Gücünü Arttırıyor

Gerek ofis ortamında gerekse evde bir çoğumuzun vazgeçilmezi olan kahvenin kadınlara yararı erkeklere ise zararı olduğu tespit edildi.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Ulusulararası Uygulamalı Sosyal Psikoloji Dergisi'nde (Psikoloji Sosyal Journal of Applied) yer alan araştırmaya göre stresli durumlarda kahvenin cinsiyete göre etkisinin farklı olabileceği kanıtlandı.

Bristol Üniversitesi'ndeki psikologlar tarafından yapılan bir araştırmada stresli durumlarda kahvenin çalışan kadınların performansını arttırdığı ancak çalışan erkeklerde stresi arttırdığını ve erkeklerin karar vermelerini güçleştirdiğini saptadı.

Stres yaşadığı tespit edilen 64 kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırmada, erkek ve kadın deneklere kahve verildi. Kahve sonrasında deneklerden bulmaca çözmeleri istendi. Kahve içtikten sonra kadın deneklerin erkek deneklere göre 100 saniye daha erken yanıt verdikleri saptandı.

Araştırmanın bir başka sonucunda; kahve sonrası kadınların işbirliğine daha eğilimli, erkeklerin ise işbirliğinde daha agresif oldukları tespit edildi.

Bu haber toplam 3330 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.