1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kadınların Geç Uyumalarının Sırrı Çözüldü...

Kadınların Geç Uyumalarının Sırrı Çözüldü...

Kadınlar internetle beraber geç saatlere kadar uyuyamama sorunu yaşıyor. İşte kadınlar Geç Uyumalarının şaşırtan gerekçesi

A+A-

Kadınlar internetle beraber geç saatlere kadar uyuyamama sorunu yaşıyor. İşte kadınlar Geç Uyumalarının şaşırtan gerekçesi...

Kadınların ve Erkeklerin son dönemlerde geç uyumalarının temel nedeni sosyal ağlarda geçirilen zamanın "Biyolojik Saati" etkilemesi olarak gösteriliyor. 

Uzmanlar; canlılarda, biyolojik bir ritmin varlığının söz konusu olduğunu, insanlarda biyolojik sistemin çeşitli durumlarda ve farklı sürelerde salınım gösterdiğini ifade ediyor.

Geç uyumanın biyolojik saatle ilişkisi kadar mevsimlerin biyolojik saatle de ilişkisi var. Bu ilişki geç uyumanın mevsimlere göre değişebileceğini gösteriyor. 

Vanderbilt Üniversitesi'nden Prof. Douglas McMahon'un yönetimindeki ekipçe gerçekleştirilen çalışma, memelilerdeki biyolojik saat üzerine mevsimlerin etkisine yönelik ilk kanıtları ortaya koyuyor. 

Geç uyumanın özellikle kadınları etkilemesinin kadının iş yaşamıyla, esnek çalışma saatleriyle ve gün içinde kendine zaman ayıramaması ile de ilişkisinin olduğu öne sürülüyor.

Gün içinde kendine zaman ayıramayan kadınlar sosyal ağlarda kendilerine zaman ayırıyor.

Bu haber toplam 3287 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.