1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İstanbul’da bir haftada 13 kişi cinayet kurbanı

İstanbul’da bir haftada 13 kişi cinayet kurbanı

Arife günü, Beykoz Paşabahçe Şenevler Mahallesi Nazım Tur Caddesi’ndeki 3 katlı binadan kaynaklanan alacağı nedeniyle Akif Biçer (40) ve bacanağı Cemal Y. arasında anlaşmazlık çıktı.

A+A-

NTV - Alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle bacanağı Cemal Y’nin evindeki eşya için haciz kararı aldıran Biçer, bir kamyon tutarak görevlilerle birlikte anlaşmazlığa konu binaya geldi.

Bacanağının dairesindeki eşyayı kamyona yükleten Akif Biçer, bu sırada bacanağının oğlu Sinan Y. (23) tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Vücuduna kurşun isabet eden kamyon sürücüsü Erkan Özyiğit de yaralı olarak Paşabahçe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sinan Y. ise gözaltına alındı.

Aynı gün Bakırköy’de uçucu madde bağımlısı olduğu belirtilen ve üzerinden kimlik çıkmayan bir kişi, bazı kişilerce bıçaklanarak öldürüldü.

Kurban Bayramı’nın birinci günü olan 8 Aralık gecesi Tuzla Evliya Çelebi Mahallesi İstasyon Caddesi Bahar Sokak’ta kız meselesi yüzünden iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Tabancayla vurulan Serkan Duymaz, Cihan Can ve Ahmet Derman öldü, Uğur C, Özkan Y. ve Hasan A. yaralandı.

Silahlı kavgaya ilişkin 7 kişi gözaltına alındı. Dün Tuzla Adliyesine gönderilen 5 kişiden Selçuk B. ve aynı olayda yaralanan Hasan A. tutuklandı.

Diğer şüpheliler Uğur C. ile Özkan Y’nin ise hastanedeki tedavileri sürüyor.

ŞİŞLİ’DEKİ CİNAYET
Bayramın ikinci günü sabah saatlerinde, Harbiye’de faaliyet gösteren bir barın sahibi olan ve daha önce aynı ilçedeki trafik kazasında ölen “Miss Dream Of The World Yarışması” 2004 yılı ikincisi Hazal Müezzinoğlu’nun erkek arkadaşı Engin Temel (24), Şişli’de tabancayla vurularak öldürüldü.

19 Mayıs Caddesi Dr. Hüsnü İsmet Öztürk Sokak’ta oturduğu apartmanın girişinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce başından ve göğsünden vurulan Temel’in cenazesi memleketi Malatya’da toprağa verildi.

Olaya ilişkin görgü tanıklarının ifadesini alan polisin, şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

BEYOĞLU’NDAKİ SİLAHLI KAVGA
Bu olaydan sonra aynı günün akşam saatlerinde Beyoğlu Taksim Sıraselviler Caddesi’ndeki bir barda, eğlence sırasında iki grup arasında tartışma çıktı.

Büyüyerek kavgaya dönüşen ve silahların kullanıldığı olayda, Yavuz Yıldır ile üzerinden kimlik çıkmadığı belirtilen bir kişi, vücutlarına isabet eden kurşunlarla olay yerinde, Murat Uygur ise kaldırıldığı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde öldü. Olayla ilgili İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere polislerce çalışma başlatıldı.

ÇEÇEN BİNBAŞININ ÖLDÜRÜLMESİ
Aynı günün gecesi eşi Ayşe Aliyava ve bir çocuğuyla misafirlikten dönen ve Çeçenistan ordusunda bir dönem binbaşı rütbesiyle görev yaptığı belirtilen İslam Canibekov, Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi Elalmış Caddesi Asya Sokak’taki evinin önünde kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler tarafından silahla başından vurularak öldürüldü.

Canibekov’un eşi Aliyava’nın, eşinin alacağı olduğu bir kişi tarafından tehdit edildiği yönündeki ifadesini değerlendiren polis, kaçan şüphelileri yakalamak için başlattığı araştırmayı sürdürüyor.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ŞİZOFREN CİNNETİ

Kentte son olarak bugün, Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Büyük Kartopu Sokak’taki bir dairede, Hüseyin Çolaklar (71), eşi Fatma Çolaklar (65) ve oğulları Muhammet Çolaklar (45), baltayla öldürülmüş olarak bulundu.

Olayın ardından söz konusu adrese giden polis, bu kişileri öldürdüğü iddiasıyla Hüseyin ve Fatma Çolaklar çiftinin şizofreni hastası olduğu belirtilen oğulları Hasan Çolaklar’ı (36), evin önüne park ettiği aracında içki içerken gözaltına aldı.

İstanbul’da, böylece, arife gününden bu yana 13 kişi öldürüldü, 4 kişi de yaralandı.

Bu haber toplam 3200 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.