1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İsrail Yardım Gemisine Psikolojik Savaş Açtı

İsrail Yardım Gemisine Psikolojik Savaş Açtı

İHH başkanı: "İsrail'in psikolojik savaş ilan ettiğini ve özel tutuklama servisleri kurduğunu ileri sürerek, ''Bizi böyle muhatap alıp tutuklamaya kalktıkça bizi büyütüyorlar. Bu tam bir hukuksuzluk. Aslında biz bu mücadeleyi kazandık." dedi.

A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, ''Bir gün gelecek İsrail'e ambargo yapılacak. Bu 10 yılı bulmaz. O gün size ambargo uygulanırsa söz veriyoruz, size uygulanan ambargoyu delmek için de aynı yolu deneyeceğiz'' dedi.

Yıldırım, Antalya'nın Kepez ilçesindeki Erdal Öner Spor Salonu'nda ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında düzenlenen basın toplantısında, bugünü, 2 ay önceden ilan ettiklerini ve 'Yola çıkacağız'' dediklerini, şimdi de yolda olduklarını söyledi.

Yıldırım, gemilerle yola çıkılacağını ilan ettiklerinde bütün dünyanın bunun olabileceğini düşünemediğini, bugün ise herkesin heyecanla konvoyu beklediğini ifade etti.

Konvoyun insani yardım amaçlı olduğunu dile getiren Yıldırım, ''Başka bir amacı yoktur. İsrail, 'Askeri operasyon yapacağız' diyor. Çok komik, çünkü insanlık tarihinde bir ilk olacak. 9 tane yardım gemisi için bütün İsrail ordusu karşımızda olacak. Biz Yahudi halkını da zor durumda bırakmak istemiyoruz. Onların içinde de buna karşı çıkanlar var. Biz barış içinde yaşayabiliriz diye düşünüyoruz'' diye konuştu.

Gemide 35 milletvekili bulunduğunu söyleyen Yıldırım, ''Özellikle Türkiye'den milletvekili almak istemiyoruz. Çünkü İsrail, 'Türkiye bunu organize ediyor' diyor. Bu bir sivil toplum kuruluşu hareketidir ve hiçbir ülkeye bağlı değildir. Bu konvoya katılan bütün kuruluşlar bağımsızdır'' dedi.

Bülent Yıldırım, İsrail'in psikolojik savaş ilan ettiğini ve özel tutuklama servisleri kurduğunu ileri sürerek, ''Bizi böyle muhatap alıp tutuklamaya kalktıkça bizi büyütüyorlar. Bu tam bir hukuksuzluk. Aslında biz bu mücadeleyi kazandık. Daha denize çıkmadan, bu kadar çok açıklama ve paniği ben anlayamadım. Bu gemilerde tıbbi malzeme var. İsrail, nenden bütün dünyayı ayağa kaldırıyor anlayamadım. İsrail, 'Biz Gazze'ye devamlı malzeme götürüyoruz' diyor. 'Kızılay gelsin' diyor. Ama 2 yıldır siz Kızılayın yardımlarını içeri almadınız'' şeklinde konuştu.

-''(ARAP HALKINA) BUGÜN DE UYUYACAKSANIZ NE ZAMAN UYANACAKSINIZ?''-

İsrail'e, Gazze'ye yardım götürmek için başvurduklarını, bütün resmi yolları denediklerini belirten İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım, şöyle devam etti:

''Kendi kafamızdan yola çıkmadık. Şimdi bütün dünya bizim yanımızda. Hamas, Filistin Kurtuluş Örgütü, sol örgütler ve diğer kuruluşlar bizim muhatabımız değil. Bizim muhatabımız halktır. Biz kendimiz yola çıktık, kendimiz gireceğiz. İsrail, 50 değil, 100'ün üzerinde ülke tarafından protesto edilecek. Arap halkına seslenmek istiyorum: Bugün de uyuyacaksanız ne zaman uyanacaksınız? Bu bir insani yardımdır. Hükümetleriniz açıklama yapsın. Biz Filistin'e yapılanlardan artık sıkıldık ve bu iş bitecek. İnşallah sağ salim Gazze'ye varırız. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Her yaptıkları İsrail'i kuşatacak. Bir gün gelecek İsrail'e ambargo yapılacak. Bu 10 yılı bulmaz. O gün size ambargo uygulanırsa, söz veriyoruz, size uygulanan ambargoyu delmek için de aynı yolu deneyeceğiz.''

-''ŞU AN GAZZE, DÜNYADAKİ EN BÜYÜK HAPİSHANEDİR''-

İsrail Ulusal Demokrasi Partisi Milletvekili Arap asıllı Hanil Zuhabi de bu kampanyanın çok gecikmiş bir kampanya olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

''Gazze, uzun bir süredir özgürlüğe muhtaç. 165 okulun, yüzlerce evin yerle bir edildiği bir yer Gazze. Şu an Gazze, dünyadaki en büyük hapishanedir. Bugün orada yaşayan 1,5 milyon insanın elektriği, suyu yok. İsrail, bu kampanyaya karşı durmakla bütün dünyaya karşı durmaktadır. Bu tutum, İsrail'in barışa karşı tutumunu da ortaya koymaktadır. İsrail'in üzerine düşen izin vermektedir. Bu tepki hiç mantıklı değil. İsrail, orada sessiz bir ambargo uygulamak istiyor. Bu kampanya İsrail halkı arsında yeni bir tartışma başlattı. Bu, bütün dünya halklarının bir konvoyudur. Biz tehditlere rağmen durmayacağız.''

Vatikan'dan geldiğini söyleyen ve Kudüs'ün eski piskoposu olan Filistin asıllı Kabuçi de 32 yıldır kendi vatanı olan Filistin'den uzakta yaşamaya mahkum edildiğini ifade ederek, ''Uzun yıllardan sonra vatanımı yeniden görmek, kardeşlerimle yeniden kucaklaşmak mutluluğunu şu anda ifade etmem mümkün değil. Ne kadar zorlu, ne kadar yıkıcı ve uzun süreli olsa da yeniden vatanıma kavuşma mücadelesinden vazgeçmeyeceğim. Bu tamamen bir insani yardımdır'' şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2343 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.