1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Islahevindeki cinayette cevap bekleyen sorular

Islahevindeki cinayette cevap bekleyen sorular

Devletin korumasındaki mahkum bir çocuk, ıslahevinde öldürüldü. Ailesine halen cinayetin kim ya da kimler tarafından işlendiğine dair net bir açıklama yapılmadı.

A+A-

Devletin korumasındaki mahkum bir çocuk, ıslahevinde öldürüldü. Ailesine halen cinayetin kim ya da kimler tarafından işlendiğine dair net bir açıklama yapılmadı. Soruşturma tamamlanmadı. Cezaevi görevlileri ve cinayetin işlendiği koğuştaki diğer çocuk mahkumlar sorgulanıyor. Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu da cinayetle ilgili bilgi aldı.

16 yaşındaki Yasin Akyüz, Adana Pozantı'daki Çocuk ve Genç Islahevi'nde 13 kişilik koğuşta kalıyordu; cumartesi günü öldürüldü.

Ailesi cinayet haberini 1 gün sonra aldı. Ellerine tutuşturulan rapor, Yasin'in dövüldüğünü, ağır darbeler aldığını ve asıldığını gösteriyordu.

Akyüz ailesi sordu, soruşturdu. Yasin'in koğuştaki diğer mahkum çocuklar tarafından öldürüldüğünü öğrendi.

Cinayeti de 12 yaşında bir çocuğun üstlendiğini duydular. Ama bu bilgilerin hiçbirini resmi makamlardan teyid ettiremediler.

Ailesi bugün Yasin Akyüz'ün cenazesini Mardin Midyat'ta defnetti. Ama onlara hala bilgi veren yok.

Otopsi sonucu bekleniyor


Pozantı Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayetle ilgili otopsi raporunun sonucunu bekliyor. Bir yandan da zanlılar ve cezaevi görevlileri sorgulanıyor. Konu Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun da yakın takibinde.

Akyüz ailesine göre cinayette tek suçlu yok. İnsan Hakları Derneği Adana şubesi, Yasin'in öldürüldüğü ıslaheviyle ilgili geçen haziranda bir rapor hazırlayıp Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Raporda gardiyanların çocuk mahkumlara baskı yaptığı, 6 kişilik koğuşta 13 kişinin kaldığı, kelepçeleri sökülmeyen çocukların bileklerinin yara olduğu, ıslahevinde bulunması zorunlu olan psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanının bulunmadığı iddiaları vardı.

Bir çocuk, müdürü, gardiyanları, güvenlik görevlileri bulunan, kameralarla izlenen ıslahevinde nasıl dövülerek öldürülür? Gören, duyan olmadı mı? Güvenlik önlemleri yetersiz miydi? Gardiyanlar neredeydi? Kameralar kayıtta değil miydi? Cevap bekleyen onlarca soru var.

Yanıtlar adli ve idari soruşturmaların sonunda ortaya çıkacak.

CNN TÜRK

Bu haber toplam 6079 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.