1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İnternet Evlilikleri Sağlıklı Değil

İnternet Evlilikleri Sağlıklı Değil

Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim Görevlisi Bülent Söyleyici, internet siteleri aracılığıyla yapılan evliliklerin çok sağlıklı olmadığını söyledi.

A+A-

Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERREM) öğretim Görevlisi Bülent Söyleyici, internet siteleri aracılığıyla yapılan evliliklerin çok sağlıklı olmadığını söyledi.

Söyleyici, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edinme ve Sanat Kursları (KAYMEK) tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen Evlilik Okulu'nun eğitim programında konuşma yaptı. Bülent Söyleyici, bazı insanların evlilkten korkmalarının nedenlerini anlatırken şöyle konuştu:

"İnsanlar sorumluluktan kaçtıkları, 'ben'den vaz geçemedikleri, olumsuz evliliklere şahit oldukları ve kendilerini evliliğe hazır hissetmedikleri için evlilikten korkabiliyor. Günümüzde bazı kişiler eş ve arkadaş seçimi için internetteki sitelerini kullanıyor. 'İnternet siteleri aracılığıyla yapılan evlilikler çok da sağlıklı olmuyor. İnsanlar önce fotoğraflarını sitelere yollayıp başlıyorlar beklemeye. Kendilerini arayan olmayınca hayal kırıklığı da yaşıyorlar. Bazen sitelere gönderilen fotoğraflar gerçeği yansıtmıyor, bilgiler abartılı veya yanlış olabiliyor. Birbiriyle tanışan çiftler aradıklarını bulamıyor. İnternet siteleri aracılığıyla yapılan evlilikler çok da sağlıklı olmuyor."

Ögretim görevlisi Bülent Söyleyici, anne ve babası boşanan çiftlerin çocuklarının mutsuz, öfkeli ve hırçın olabildiklerini ekledi.

Dr. Özgül Karaaslan da, "Evlilik Psikolojisi" konusunda bilgi verdi. Konusunda uzman olan eğitimciler tarafından gerçekleştirilen derslerde, kursiyerlere, anne-baba olmaya hazırlık, evlilikte iletişim ve sorun çözme, evlilkte mutluluk gibi konularda kapsamlı bilgiler aktarılıyor. 

DHA

Bu haber toplam 5913 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.