1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMALAR

  3. İnternet Bağımlılığı Okul Başarısını Düşürüyor

İnternet Bağımlılığı Okul Başarısını Düşürüyor

Demokratik Eğitimciler Sendikasının yaptığı araştırmada, zamanının çoğunu internette geçirenlerin sosyal hayattan koptukları belirtildi...

A+A-

Gökhan Kaya / ANKARA


Demokrat Eğitimciler Sendikası’na (DES) bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (DESAM) hazırladığı “Öğrencilerimiz ve internet” raporuna göre internette aşırı zaman geçirenlerin okul başarısında ve sosyal ilişkilerinde olumsuzluklar yaşadığı bildirildi. Bu öğrencilerden bazılarının, farkında olmasalar da psikolojik yardıma ihtiyaç duyacak düzeyde internete bağımlı hale geldiği kaydedildi.

FAYDA YERİNE ZARAR GETİRİYOR

Raporda, öğrencilerin interneti bilinçsiz kullanması ve kullanma alışkanlıkları konusundaki eğitimsizliklerinden dolayı Türkiye’de internet gibi bazı teknolojik gelişmelerden fayda yerine daha çok zarar görüldüğüne dikkat çekildi. İnternet kafelerin düşük maliyetli teknoloji sunma, öğrencilerin bilimsel gelişmeleri takip edebilme gibi olumlu katkıları bulunduğunu belirten DESAM, olumsuz yönleri ise, “Öğrencilerde güven, açıklık, samimiyet, şeffaflık gibi olumlu özellikler sanal dünyanın etkisiyle güvensizlik, kapalılık, gizlilik kendini saklama ve yalan gibi olumsuz tutum ve davranışlara dönüşmektedir. Öğrenciler “chat” yaparken yalan söyleme davranışını kolayca kazanabilmektedir” şeklinde sıraladı.

Bu haber toplam 2478 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.