1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İngiltere'de 100 Bin Kişi Gazze İçin Yürüdü

İngiltere'de 100 Bin Kişi Gazze İçin Yürüdü

Londra'da toplanan 100 bini aşkın gösterici, Gazze'ye askeri operasyonunu sürdüren İsrail'i protesto etti. BBC ve Sky katılanların sayısını farklı açıkladı.

A+A-

HABER7.COM & CİHAN - "Savaşa Hayır Koalisyonu", "İngiltere İslam İnsiyatifi" ve "Filistin'le Dayanışma Hareketi" tarafından organize ettiği yürüyüşe BBC'ye göre 50 bine yakın kişi, Sky kanalına göre ise 100 bini aşkın gösterici katıldı.

Londra'nın şehir merkezinde Hyde Park mevkiinde toplanan on binlerce göstericiye çeşitli sendika liderleri, politikacılar, sanatçılar ve din adamları seslendi. Konuşmacılar arasında bulunan Yeşiller Parti Avrupa Parlamentosu üyesi Jean Lambert, Müslüman din adamı Şeyh Mahmud Hasan ve Hıristiyan din adamı Gareth Ewit, İngiliz hükümetinden İsrail'e ekonomik ve askeri ambargo uygulamasını istediler. İsrail'e silah satışının durdurulmasını isteyen konuşmacılar, İsrail'in işgal ettiği Gazze topraklarından da bir an önce çıkmasını talep etti.

İngiliz polisi, konuşmalardan sonra İsrail Büyükelçiliği'ne doğru yürüyen göstericileri büyükelçiliğin avlusuna yaklaştırmamak için güç anlar yaşadı. Yürüyüş sırasında göstericiler bir Starbucks kahve dükkanının camını kırdı. Gösteride 3 İngiliz polisi yaralandı.

Gösteri sırasında oldukça kızgın oldukları gözlenen protestocular, sık sık "Filistin'e özgürlük" sloganları attılar. Bazı göstericiler ise ölen Filistinlilerin anısına sembolik olarak kefen giyerek yerde ölü taklidi yaptı.

Bu arada bir İngiliz polis yetkilisi yaptığı açıklamada, gösteri sırasında polis ile protestocular arasında çıkan arbedelerin hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Öte yandan İsrail'e verilen tepkiler gün geçtikçe büyüyor. Yakın tarihin en büyük gösterisinin yaşandığı Londra'da yaşayan bir grup Yahudi, Ortadoğu'da savaşın bitmesi için gösteri düzenleyecek.

Bu haber toplam 1623 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.