1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Göçmenler Arasında Uyuşturucu Artıyor

Göçmenler Arasında Uyuşturucu Artıyor

Hamburg'da Bağımlılık Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan yetkililer, Göçmenler arasında bağımlı olanların sayısı gittikçe artıyor.

A+A-

Nebahat UZUN / Post Gazetesi


Hamburg'da Bağımlılık Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan yetkililer, Göçmenler arasında bağımlı olanların sayısı gittikçe artıyor. Onlar Almanlar gibi gidip tedaviye başvurmuyor dediler.

Hamburg'da gerçekleştirilen Bağımlılık Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, Göçmenler ve Bağımlılık konusu ele alındı. Die Brücke Bağımlılık Tedavi ve Danışmanlık Merkezi bünyesinde yapılan toplantıda söz alan Hamburg Yeşiller Eimsbüttel İlçe Meclis Üyesi Gülnur Car, Göçmenler arasında alkol, uyuşturucu ya da kumar bağımlılığına yakalananların sayısı gün geçtikçe artıyor. Kültürlerinden kaynaklanan sebeplerle, bağımlılık sorununa yardım alamayan bu insanlar için çözüm üretilmelidir dedi. Türkçe konuşan terapist ve uzmanların yetersiz olduğuna dikkat çeken Can, Bağımlılık merkezlerinde ve bu tür kurumlarda, göçmen kökenli bağımlılar için kendi dilinde danışmanlık sunulursa, onlara ve ailelerine ulaşmak daha kolay olur. Bu insanlar, ellerinde olmayan sebeplerle buraya gelmek zorunda kalan ve hayatın yükü ile başa çıkamayıp bağımlılık batağına saplanan insanlarımız. Onlarla iletişim kurmanın yollarını arayalım dedi.

İŞSİZLİK VE AİLEVİ SORUNLAR UYUŞTURUCUYA İTİYOR
Sınırını Tanı sloganıyla çalışmalar başlattıklarını belirten Hamburg Hıristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Milletvekili ve partinin Uyuşturucu Politikası Sözcüsü Olaf Böttger, Ülkesini bırakıp buraya gelenler kolayca bağımlılık batağına düşebiliyor. Yeni ortamda aile sorunları, işsizlik, dil sorunu gibi sebepler başlıca sebeplerdir. Almanlar, göçmen kökenlilerden daha kolay yardım istiyorlar. Göçmenler de yardım istemeyi öğrenmelidir dedi. Böttger, Bu insanlara perspektif sunmalıyız. Onların bu batağa düşmemesi için önlemler alınmalıdır dedi. Yaptıkları aksiyonla bağımlılığın zararlarına dikkat çekmek istediklerini belirten Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi Yetkilisi Christian Bölckow, Bağımlılık sadece kişiye değil, onun ailesine ve çocuklarına da büyük zararlar verir dedi. Die Brücke Terapi Merkezi Genel Müdürü Cornelia Mertens ise, Uyuşturucu bağımlıları fiziksel, duygusal ve cinsel şiddete de maruz kalıyorlar. Bağımlı onlalar utanmasın, mutlaka yardım alsınlar dedi. Mertens, Kumar, uyuşturucu, alkol ve her türlü illegal uyuşturucu bağımlılığı için, yeme bozukluğu için bize başvurabilirsiniz. Ayrıca Pazartesi-Perşembe arası günde 14 saat telefon hizmetimizden ücretsiz ve anonim yararlanabilirsiniz dedi.

Bu haber toplam 2833 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.