1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Gençlerle Sınav Kaygısı Üzerine Psikodrama Çalışmaları

Gençlerle Sınav Kaygısı Üzerine Psikodrama Çalışmaları

Psikolojik Danışman Perihan Demirbaş’ın “Gençlerle Sınav Kaygısı Üzerine Psikodrama Çalışmaları” isimli kitabı çıktı. Maya Akademi Yayın Dağıtım tarafından basılan kitap sınav kaygısıyla baş etmede farklı yaklaşımlar sunuyor.

A+A-

Aktüel Psikoloji Yazarlarından Psikolojik Danışman Perihan Demirbaş’ın “Gençlerle Sınav Kaygısı Üzerine Psikodrama Çalışmaları” isimli kitabı çıktı. Sınav kaygısıyla başa çıkmada psikodrama yöntemlerini kullanarak yönettiği oturumları ve çalıştığı vakaları anlattığı kitabında, sınav kaygısıyla baş etmede gençler için pratik öneriler ve uygulamalı yaklaşımlar ele alınmakta. Kitapta ayrıca yönettiği gruplara katılan gençlerin çizdiği resimlere yer verilmektedir. Ele aldığı konu ve konuya yaklaşım ve çözüm önerileri açısından oldukça özgün yaklaşımların yer aldığı kitap kendi alanında pragmatik değer açısından oldukça iddialı bir içeriğe sahip.

Kapak Yazısı:

Bir kişinin amacına ulaşması yönünde karşılaşabileceği en büyük engel yine kişinin kendisidir. Bir insan kurduğu toplumsal ilişkilerin toplamı olarak bir “kişi” dir; o tam da bir “toplum teki” olması bakımından toplumun ta kendisidir. Dolayısıyla kişinin kendini gerçekleştirme yönünde karşılaşabileceği engellerin hemen tümü özü gereği toplumsaldır.

            Bugün artık kişinin öğrenim hayatını neredeyse başının sonuna katleden “ Sınav Kaygısı” da bu engellerden biridir. Elinizde tuttuğunuz bu kitap sorunun toplumsal özünü ikna edici bir şekilde ortaya koyarak sınav kaygısının sadece öğrencinin sorunu olmadığına, fakat o öğrenciyle ilişkide olan hemen herkesin sorunu olduğuna ısrarla işaret etmekte ve bizi bu noktada sorumluluğa çağırmaktadır.

            Bu derece çetrefil bir konuyu anlatımdaki berraklık ve okura neredeyse bir hikaye okuyor duygusu veren kurgusuyla hemen her yaştan okuyucuya hitap edebilmesi ise bu çalışmanın en büyük erdemlerinden birisidir.


Yazar: Psik. Dan. Perihan DEMİRBAŞ

Yayın Evi:  Maya Akademi Yayın Dağıtım

104 Sayfa

Yayın Yılı: Mart 2009

Bu haber toplam 10766 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.