1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Fransız Kültür Merekzi’nde Modern Dans

Fransız Kültür Merekzi’nde Modern Dans

İstanbul Şizofreni Derneği yararına gerçekleşecek geceye Paris Opera ve Balesi’nden dansçı Bruno Bouche da kendi eseri olan iki soloyla katılacak.

A+A-

Bağlar / İletişim teması çerçevesindeki gösteri serisinin üçüncüsü olan bu dans projesi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Erdal Uğurlu, Ebru Cansız Atay, Haldun Yedican, Çigdem Erkaya Öztürk ve Sibel Kasapoğlu’nun modern dans ve dans tiyatrosu tasarımlarından oluşuyor. İstanbul Şizofreni Derneği yararına gerçekleşecek geceye Paris Opera ve Balesi’nden dansçı Bruno Bouche da kendi eseri olan iki soloyla katılacak.

Koreograflar, toplumların bağlı oldukları moral değerler, kurumsal yapılar, bağımlılıklar ve bağımsızlık mücadelelerinin yaşadığımız dünya ile dans sanatı arasında kopulamaz bir bağ olduğunu irdelemekteler. Sosyal bağlamda « bağ » olgusundan yola çıkarak, « bağ, bağlı, bağımsız, bağlaç ve bağırmak » temalarını dans,tiyatro ve görsel sanatların bi arada olduğu bir oluşumla sahneliyorlar. Bu çalışma izleyiciyi toplum için psiko-sosyo kültürel açıdan bağların önemi üzerine düşünmeye davet ediyor.

Tarih : 20 Mayıs Çarşamba 2009 / 20:00
Yer : Fransız Kültür Merkezi
Adres : İstiklal Cd. No: 8
Beyoğlu İstanbul
Tel : 0212 393 81 11

Bu haber toplam 3679 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.