1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fatsa'da Şizofreni Dostları Derneği Kuruldu

Fatsa'da Şizofreni Dostları Derneği Kuruldu

Ordu'nun Fatsa ilçesinde şizofreni hastalarının ve hasta yakınlarının dayanışmasını sağlamak amacıyla Fatsa Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Aydın Alp başkanlığında Şizofreni Dostları Dayanışma Derneği kuruldu.

A+A-
Ordu'nun Fatsa ilçesinde şizofreni hastalarının ve hasta yakınlarının dayanışmasını sağlamak amacıyla Fatsa Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Aydın Alp başkanlığında Şizofreni Dostları Dayanışma Derneği kuruldu.

Kurdukları dernek ve şizofreni hastalığıyla ilgili bilgiler veren Uzm. Dr. Aydın Alp, şizofreni hastalığının insanların Milat'tan önce bildiği bir hastalık ve tıbben psikiyatri dalı ile ilgili bir hastalık olduğunu belirtti. Alp, "Maalesef tüm dünyada ve toplumda yeni yeni anlaşılan ve değerlendirilen bir hastalık. Dolayısıyla bu hastalıkla ilgi olarak dünyada ve ülkemizde birçok sosyal faaliyet ve dernek çalışmaları yapılmakta. Bizim bölgemizde de bu eksikliği gözlemlediğimiz için bu hastaların ve

hasta yakınlarının dayanışmasını sağlayacak bir derneğe öncülük ediyoruz. 8 Ocak 2010 tarihi itibariyle Fatsa Şizofreni Dostları Dayanışma Derneği'ni faaliyete geçirdik" dedi.

"ŞİZOFRENİ HASTALARININ REHABİLİTASYONUNU SAĞLAYACAĞIZ"

Şizofreni hastalığının çok nadir görülen bir hastalık olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Alp, "Bu hastalık, 100 insandan birinde görünen bir hastalık. Fatsa ve çevresinde 4-6 bin arasında şizofreni hastası var. Bu hastaların rehabilitasyonunu, sosyal işlevselliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Dünya üzerinde bu hastalığa yakalanan 60 milyona yakın insan olduğunu biliyoruz. Derneğimiz direkt hastalara ait olan bir dernek olmayacak. Daha ziyade hasta yakınlarını bu derneğe üye yapmaya çalışacağız.

Çünkü hastalık ciddi bir hastalık. Kişinin akıl dünyasını etkilen bir hastalık. Dolayısıyla muhakeme, yargılama, kendini yönetebilme becerilerini baskılayan bir hastalık. Dolayısıyla bu hastalar bakıma muhtaç. Bu sebeple hasta yakınlarının dayanışmasını sağlamak amacıyla bu derneği kurduk" diye konuştu.

"ŞİZOFRENİ TEDAVİ EDİLEBİLİR"

Şizofreni hastalığının aslında çok korkulan bir hastalık olmadığını vurgulayan Fatsa Şizofreni Dostları Dayanışma Derneği Başkanı Psikiyatri Uzmanı Uzm.Dr. Aydın Alp, şöyle konuştu: "İnsanoğlu bilmediği bir şeyden korkar. Şizofreni de çok bilinmeyen bir hastalık. Toplumda çok ciddi spekülasyonlar var. Bu bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için de bu dernek faydalı olacak. Şizofreni bundan 50 yıl önce çok tanınabilen, çok tedavi edilebilen bir hastalık değildi ama artık tedavi edilebilir bir hastalık

grubunda. Bu hastalığı ilaçlı tedavi ile giderebiliyoruz ve hastanın sosyal hayatla uyumunu sağlayabiliyoruz."

Fatsa Şizofreni Dostları Derneği, Başkan Psikiyatri Uzmanı Uzm.Dr. Aydın Alp, Başkan Yardımcısı Dr.Hüsnü Akcan, Genel Sekreter Hüseyin Öztürk, Sayman Ferdi Yılmaz, Üyeler Hakan Bulut, Uğur Günindi ve Sevgi Yücel'den oluşuyor.
Bu haber toplam 7287 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum