1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Evlilik Okulunun Zili Çaldı

Evlilik Okulunun Zili Çaldı

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi, Şahinbey Kaymakamlığı ve Zirve Üniversitesi işbirliği geçen hafta açılışı yapılan evlilik okulu eğitim seminerleri başladı.

A+A-

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde cumartesi ve pazar günleri verilen eğitim seminerleri ile gençlerin evliliğe daha bilinçli hazırlanması sağlanıyor. Evlilik okulunda Zirve Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mustafa Çetinkaya, 'Aile Nedir', Çocuk Eğitim Uzmanı Erdal Budak, 'Çocuk Eğitimi ve Gelişimi', Doç. Dr. Fatih Töremen, 'Aile içi İletişim' ve Zirve Üniversitesi Dekanı Uzman Ahmet Cezmi Savaş ise 'Kanaat Liderleri, Film Örnekleri ve Eşlerin Üzerlerine Düşen Görevler' konularında gençleri bilgilendiriyor.

Evlilik okulunun sosyal hizmet alanında önemli bir proje olduğunu ifade eden Zirve Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mustafa Çetinkaya, ilk eğitim olarak evliliğin psikolojik açıdan değerlendirilmesi, çocuk gelişimi, evliliğin hukuksal boyutu ve yapılan yerel bir çalışma ile başarılı evlilik örnekleri ile ilgili sunum yapılacağını söyledi. Çetinkaya, "Toplum olarak hepimiz zaten evliliği biliyoruz, ama iletişim kurmakta zorluk çeken bir milletiz. Bu yüzden evli veya evlenecek çiftler birbirlerini iyi tanıyamamaktadır. Bizler bu uyumu sağlamayı ve evliliğe farklı bakış açılarını yakalayarak faydalı olmaya çalışacağız." dedi. Çiftlerin evlilikle ilgili sorularının cevaplandığı seminerler sonunda eğitimlere katılan çiftlere evlilik ehliyeti verilecek.

Bu haber toplam 2438 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.