1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Evinizde ki Terapist "'Mind Over Mood"

Evinizde ki Terapist "'Mind Over Mood"

ABD'de 600 binlik satış rakamına ulaşan ve 13 dilde yayınlanan Dr. Dennis Greenberger ile Dr. Christine A. Padesky'nin kişisel gelişim kitabı 'Mind Over Mood' Türkçe'ye çevrildi.

A+A-

'Evinizdeki Terapist' isimli kitapta depresyonda olup kendisini yorgun, mutsuz, isteksiz hissedenlere; duygusal ilişkilerinde problem yaşayan kişilere, düşüncelerini değiştirerek duygularına  hakim olmanın yolu gösteriliyor. Yazarların  psikoterapi bilimi ışığında değişime yönelik olarak yazdıkları bu kitap, yaşamlarını iyileştirmek  isteyen herkesi hedefliyor.

Yaşamınızı değiştirecek bir kitapla her zaman karşılaşmazsınız. "Evinizdeki Terapist" de bu türden bir kitaptır. Greenberger ve Padesky psikoterapi biliminin bilgeliğini süzgeçten geçirerek değişime yönelik kolay anlaşılabilir bir kitap yazmışlar. Bu kitap tekrar tekrar okunacak; terapistler, hastalar ve yaşamlarını iyileştirmek isteyen kişiler tarafından başkalarına tavsiye edilecek. Evinizdeki Terapist size, - Sorunlarınıza katkıda bulunan düşünceleri nasıl değiştireceğinizi öğrenmede, - Hislerinizdeki değişimi tanımlamak ve takip etmek üzere ruh hali soru formlarında faydalanmada, - Sorunları çözmede, yaşamınızı ve ilişkilerinizi iyileştirmede harekete geçmenizde, - Kişisel kaygılarınıza yönelik becerileri uygulamada yardım edecektir.

Evinizdeki Terapist'le okuyucular, moral verici kısa bir konuşma değil, kendilerine zarar veren düşünceleri yararlı düşüncelerle değiştirme bilgisini, becerisini ve pratiğini edinmiş olacaksınız.

Dr. Carol Tavris

"Uzun yıllar depresyonla savaşırken ara ara terapiye devam ettim. Terapistim, Evinizdeki Terapist'i önerdiği zaman, doğrusunu söylemek gerekirse tereddüt ettim, ama kitap oldukça anlaşılır ve takip etmesi kolay bir şekilde yazılmıştı.

Alıştırmaları yaptım. Bana, içinde bulunduğum karamsar ruh halinden çıkmam için gerekli enerjiyi sağladı. Bir yıldır depresyon yaşamadım ve eğer tekrar yaşayacak olursam onunla nasıl başa çıkabileceğimi biliyor ve kendimi daha güçlü hissediyorum."
- K.D., Kaliforniya

"Kaygılarımı yatıştırmak ve kendime olan güvenimi tekrar kazanmak için umutsuzca çareler arıyordum. İyileşme sürecinde bu çalışma kitabı devamlı yanımda oldu. Hiçbir şey yapmadan bir sonraki seansı bekleyip doktorun beni iyileştirmesini beklemek yerine, terapi sürecine aktif olarak katılmam beni güçlendirdi. Bu kitap bir sorun çözme aracı olarak bana yardım etti. Onu yanıma almadan evden çıktığım bir tek gün olmadı."
- S.S., Massachusetts

Evinizdeki Terapist'le okuyucular, moral verici kısa bir konuşma değil, kendilerine zarar veren düşünceleri yararlı düşüncelerle değiştirme bilgisini, becerisini ve pratiğini edinmiş olacaklardır.
- Dr. Carol Tavris
Anger: The Misunderstood Emotion'ın yazarı
(Tanıtım Yazısından)

Dr. Emel Stroup, 17-18 Nisan'da kitabın yazarı ve kognitif terapi eğitmeni Dr. Padesky ve 'Kognitif Davranışçı Terapi Eğitim Kampı' adlı atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.

Bu haber toplam 14999 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.